Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Langste tafel met fruits de mer bij en garde!

Smullen van 30 kilo krab en garnalen

Een lange tafel op de Boxtelse Markt met mensen die in de nazomerzon genieten van fruits de mer. Dat beeld zorgde ervoor dat Mireille Kemna van restaurant En Garde! zondag een speciale avond organiseerde. Vanwege het weer werden de tafels binnenin het etablissement aan de Markt geplaatst, maar genieten deden de bezoekers zeker.

43 liefhebbers van zeevruchten meldden zich de afgelopen weken aan bij En Garde! om mee te doen aan de langste fruits de mer-tafel. ,,Het weer zit helaas niet mee, dus hebben we de tafels maar binnen gedekt", vertelde Kemna. ,,Niet helemaal zoals ik het voor ogen had, maar het gaat uiteindelijk om de gezelligheid."

Ruim veertig lekkerbekken, hoeveel kilo fruits de mer is daar eigenlijk voor nodig? Kemna moest daar even heel goed over nadenken. Want de keukenbrigade was al de hele dag bezig met de voorbereidingen voor de kreeft, krab, mosselen en garnalen. ,,Ik denk dat er zo'n dertig kilo fruits de mer in de keuken ligt", stelde de horeca-onderneemster. ,,We serveren het op torens, zoals dat in zuidelijke landen ook gebeurt. Echte nazomer in Boxtel dus."

ZOMER

De gasten werden ontvangen bij de bar van En Garde! en genoten van een lekker drankje. Eenmaal aan tafel stond er stokbrood klaar én werd een glaasje Cava (mousserende Spaanse wijn) geserveerd. ,,Helemaal in de stijl van de zomer."

En als volgend jaar het weer wat beter is, hoopt Kemna op een meterslange tafel helemaal rond de Markt. ,,Gezellig samen eten en genieten, heerlijk."

FOTO ONDER: Grote torens met allerlei fruits de mer werden op de tafels van En Garde! geserveerd. Smullen hoor... (Foto: Gerard Schalkx).

Economie