WINST VOOR MANNEN EN VROUWEN

Hockeyers MEP gaan uitstekend van start

De vlaggenteams van MEP zijn de competitie goed gestart. De vrouwen wonnen zondagmiddag met 4-1 van Geldrop, de mannen versloegen even later angstgegner Berkel-Enschot met 3-1.

De hockeysters van MEP hadden zeker in de eerste helft geen kind aan nieuwkomer Geldrop. De Boxtelse vrouwen waren op alle fronten beter en hadden een stevig veldoverwicht. Coach Inge Poelmans liet in deze wedstrijd veel wisselen om de complete selectie zo veel mogelijk te laten spelen.

MEP nam in de eerste helft een comfortabele voorsprong van 3-0 door doelpunten van Milou Peperkamp, Philine Peperkamp en Germaine Hanssen. In de tweede helft was het allemaal wat minder

Wandbord van
RKSV Boxtel níet
op milieustraat...

Het historisch wandbord waarop vorige week werd gerept in het artikel over de aftrap van het 75-jarig bestaansjubileum van voetbalclub RKSV Boxtel blijkt níet van de milieustraat gered. Dat zegt Adri van Weert.

Van Weert ontfermde zich jarenlang over het paneel, totdat hij enkele jaren geleden vanuit Boxtel naar Breda verhuisde. Toen droeg hij het bord over aan een neef, die het onlangs terugbracht in sportpark Munsel. Lees meer hierover in het artikel dat vrijdagavond op de website van Brabants Centrum werd geplaatst. ,,Ik wil niet hebben dat mensen denken dat ik het bij het oud vuil heb gezet, want dat is pertinent onjuist", aldus Van Weert.

en werd MEP slordiger. Germainne Hanssen scoorde opnieuw voordat de gasten uit Geldrop de eer konden redden: 4-1. De spits lijkt voorbestemd om de naar Push vertrokken topschutter Suze Dercksen op te volgen.

Poelmans weet na deze wedstrijd nog niet goed waar haar ploeg staat. Daarvoor was de tegenstander te zwak. Dat zal zondag 13 september wel anders worden. Dan gaan de Boxtelse vrouwen op bezoek bij het uit de overgangsklasse gedegradeerde Oss. Afslag in Oss om 12.45 uur.

KANSLOOS

Trouwe MEP-supporters zagen zondag een mannenteam met de nodige veranderingen ten opzichte van het vorig seizoen. Coach Erik Verzijden gaat dit jaar voor niets minder dan een plaats in de overgangsklasse en heeft flink wat spelers toegevoegd aan zijn selectie. Berkel-Enschot, vorig seizoen twee keer te sterk voor de Boxtelse hoofdmacht, was zondag in sportpark Molenwijk kansloos.

Na een aftastend begin trok MEP het initiatief naar zich toe. Na tien minuten scoorde Bram Langenhuijsen de openingstreffer. Nauwelijks een minuut later was het nieuwkomer Rajeev Deol, oud-international van Canada, die op fraaie wijze de 2-0 maakte. Berkel-Enschot kwam terug door een strafcorner, maar daarna had MEP een duidelijk veldoverwicht. Thijs van Geel scoorde uit een onberispelijke strafcorner: 3-1.

In de tweede helft waren de Boxtelaren opnieuw de bovenliggende partij en kon het publiek genieten van enkele fraaie uitgespeelde kansen. Met name Stijn Koesen was dicht bij de 4-1. Maar gescoord werd er niet meer, ook niet uit een strafbal na een afgekeurde goal. Zondag 13 september wacht Venlo, vanouds een moeilijke tegenstander voor MEP. Afslag op de Herungerberg om 14.45 uur.