Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

feest in de bourgondiër vanwege 35-jarig bestaan

Bridgeclub Boxtel huldigt trouwe leden

Een televisieprogramma zorgde er bijna vier decennia voor dat veel mensen startten met het kaartspel bridge. In Boxtel werden verschillende verenigingen opgericht, zoals bridgeclub Boxtel. Deze club vierde zaterdag het 35-jarig bestaan in gasterij De Bourgondiër. Twee trouwe leden werden in het zonnetje gezet en natuurlijk werd er volop gebridged.

Bridgeclub Boxtel telt uit bijna tweehonderd leden die op dinsdag- en donderdagavond en op woensdagmiddag kaarten in restaurant Lotus. De vereniging staat iedere vijf jaar uitgebreid stil bij jubilea en lustra.

Voor een volle zaal met ruim honderd feestgangers ontvingen Ton Walbeek en Marianne Soederhuizen de Keien van de Nederlandse Bridge Bond (NBB), een onderscheiding voor leden die veel voor hun club betekenen.

cadeaubonnen

Walbeek is jarenlang bestuurslid en wedstrijdleider geweest en is nu als docent van de NBB een belangrijke steunpilaar van de bridgeclub. Soederhuizen is oud-bestuurslid en verzorgt al jaren de ledenadministratie. Beide leden ontvingen behalve de Kei een boeket bloemen en natuurlijk ook vele felicitaties van de leden.

In vijf lijnen werd vervolgens gebridged onder leiding van Arnold Bosveld. De organisatie had voor het duo dat het dichtst bij de vijftig procent eindigde én de twee leden die op de op één na laatste plaats eindigden, cadeaubonnen beschikbaar gesteld. Na afloop kon iedereen genieten van een buffet en muziek van het trio Triple-X uit Helvoirt. Op naar de veertig jaar...

FOTO ONDER: Ton Walbeek (links) en Marianne Soederhuizen werden zaterdag tijdens het jubileum van bridgeclub Boxtel in het zonnetje gezet door voorzitter Pieter Springer en Aad Schaper, voorzitter van de Nederlandse Bridge Bond, kring Uden (rechts). (Foto: Gerard Schalkx).

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen jubileumfeest

A-LIJN

Jaap de Wolf/Jan Sweere        59.17

Ries Dankers/Piet Verstijnen        57.08

Henk Schalkwijk/Sonja Tempels        56.67

B-LIJN

Annie Eltink/Thea Hazenberg        61.23

Riet v. Stuivenberg/Gert Joren        57.57

Thea v. Roosmalen/Henk Schilder        55.97

C-LIJN

Henny v. Esch/Maria Smulders        66.32

Jan en Corry Meeuwis        66.32

Theo en Sina v. Alphen        55.21

D-LIJN

Gerry Wagenaars/Truus v. Schijndel        59.17

Pieter en Lydia Springer        59.17

Hans en Jeanne v. Uitert        58.75

E-LIJN

Ad v.d. Sande/Ine Boom        67.08

Cees en Annie v.d. Velden        60.00

Gerda Meys/Harry Hoogers        57.92