Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOXTELSE HONKBALLERS ONDERUIT IN UTRECHT

Centrals te sterk voor mannen Ducks

De honkballers van Ducks hebben zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren van Centrals. In Utrecht gingen de Boxtelse mannen met 8-5 onderuit.

Ducks nam het op tegen een opponent die eerder dit seizoen nog niet werd bestreden. Voor de Boxtelaren stond weinig op het spel; de ploeg kan niet meer promoveren maar hoeft evenmin te vrezen voor het degradatiespook.

Aan slag begonnen de Boxtelaren matig terwijl de Utrechters wel goed uit de startblokken kwamen. Geholpen door liefst vier veldfouten van Ducks kwam Centrals vijfmaal over de thuisplaat.

Ducks was er daarna op gebrand om Centrals terug te pakken en scoorde in de vierde inning vier keer. Een prima prestatie, maar ook de thuisploeg bleef treffers op het scorebord zetten en liep uit naar 7-4.

DWALING

De Boxtelse honkballers liepen in de slotfase twee punten mis door een arbitrale dwaling, die hevig betwist werd in het Ducks-kamp. In plaats van de gemoederen nog hoger op te laten lopen, besloten de mannen van Ducks door te zetten en kwamen ze net te kort om een goed resultaat uit het vuur te slepen. Centrals hield stand en zegevierde met 8-5.

De beste slagmensen aan Boxtelse zijde waren Remco van Nistelrooij met twee tweehonkslagen en Rogelio Cicilia met 3 uit 5. De honkballers nemen het zondag 13 september in sportpark Den Wielakker op tegen Diamonds uit Nieuwegein. De softbalvrouwen spelen zaterdag 12 september een uitwedstrijd tegen Wizards of Boz.

Uitslag donderdag 3 september

Pup. honkbal: Nuenen – Ducks        9-8

Uitslag zaterdag 5 september

Beeball rookies: Gryphons - Ducks        8-8

Beeball majors: Ducks – Starlights        19-21

Uitslagen zondag 6 september

Heren honkbal: Centrals – Ducks 1        8-6

Heren honkbal: Nuenen – Ducks 2        5-6

Uitslag maandag 7 september

Jun.: Ducks – Nuenen        3-9

Programma zaterdag 12 september

Pup. softbal: Cardinals – Ducks        10.00

Pup. honkbal: Roef! – Ducks        10.30

Beeball majors: Mulo – Ducks        11.00

Asp. softbal: Ducks – Stags        15.00

Jun.: Ducks – Mustangs        14.30

Dames: Wizards of Boz – Ducks        18.30

Programma zondag 13 september

Heren honkbal: Ducks 2 – Kickers        11.00

Heren honkbal: Ducks 1 – Diamonds        15.00


Darters verdelen titels zomercompetitie

Zestien teams deden dit jaar mee aan de Boxtelse zomercompetitie darts. Het was de tweede keer dat het toernooi werd georganiseerd op initiatief van Johan van den Biggelaar, Tim Verhoof, Ariën Egge en Kamiel Schüller.

Na een heftige onderlinge strijd werden zondag de winnaars van de drie poules bekend gemaakt. In poule A wonnen Peggy's Angels, De Trol haalde de titel in poule B en poule C werd gewonnen door De Adelaar. Dit team ging er ook vandoor met de wisselbeker en werd kampioen vanwege het hoogste wedstrijdgemiddelde van de drie poulewinnaars.

Naast de prijsuitreiking vond zondag ook de eerste editie plaats van een nieuw Boxtels dartstoernooi. De weersvoorspelling voor Geveltje Outdoor waren niet best, maar de darters hielden het grotendeel droog. Met 25 deelnemers blikt de organisatie terug op een geslaagd toernooi dat volgend jaar een vervolg krijgt. Mitchel Vogels won het toernooi, Dimitri Holowacki was winnaar van de verliezersronde.

FOTO ONDER: De prijzen van de zomercompetitie werden uitgereikt bij café 't Geveltje. Ook werd hier zondag een buitentoernooi gehouden. (Foto: Gerard Schalkx).


PSV TV elke vrijdag op Dommelland

Op Omroep Dommelland is voortaan elke vrijdag het televisieprogramma PSV TV te zien. De uitzending op de Boxtelse zender start rond 18.00 uur en daarna zijn er herhalingen.

Het programma biedt een overzicht van de gebeurtenissen bij PSV, er is ook aandacht voor het vrouwenvoetbal en het sociaal maatschappelijk gezicht van de club. Ook is er een vooruitblik naar komende wedstrijden. PSV TV wordt uitgezonden in samenwerking met lokale omroepen in de regio

JONG PSV

Inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel kunnen voortaan de verrichtingen volgen van de Boxtelse voetballers Maarten Peijnenburg en Sander Heesakkers die deel uitmaken van Jong PSV.

Omroep Dommelland is digitaal te ontvangen via kanaal 47 van Ziggo en via het analoge kanaal 22+ (480,00 Mhz.) www.omroepdommelland.nl.