Afbeelding
Foto: Hans Verberk

75-JARIGE VOETBALCLUB KIJKT UIT NAAR FEESTDRIEDAAGSE IN 2016

Boxtel viert verjaardag in retroshirts

COEN VERBEEK

Tegen een bewolkt en soms regenachtig decor trapte de hoofdmacht van voetbalclub RKSV Boxtel zondag af in het 75e jubileumjaar. Driekwart eeuw bewogen voetbalhistorie schuilt er achter de jubilaris, die bij deze gelegenheid in bijzondere retroshirts speelde.

Kinderen vermaakten zich inmiddels prima op een luchtkussen en bij vele andere attracties. In kantine D'n Oosthoek schalde inmiddels de feestmuziek op volle sterkte. Een prachtige ambiance luidde zo een kersvers voetbalseizoen in. Boxtel – kortweg BOC – is klaar voor een feest op 13, 14 en 15 mei 2016. Juist in die prachtige geuzenaam huist al veel geschiedenis. De Boxtel Oranje Wit Combinatie is immers één van de voorlopers van dat wat in 1941 als 'Boxtel' werd gedoopt.

Een knallend vuurwerk en blazende rookmachines gaven om tien voor half drie al aan dat er in mei volgend jaar iets heel bijzonders te gebeuren staat. De vlammende start oogde fantastisch en werd met veel applaus door het publiek begroet.

Voorzitter Ties Pronk beloofde een geweldige apotheose. ,,Een zeer actieve commissie heeft zeer veel activiteiten gepland op weg naar mei. Iedereen wens ik op de eerste plaats veel gezondheid in dit jubileumjaar. Daarnaast wens ik Boxtel en ook alle andere clubs die hier in de loop van dit jaar op visite komen bijzonder veel sportief succes. Zeker ook onze tegenstander van vandaag: Zwaluw VFC. Zo gaan we gezamenlijk op naar de klapper in mei 2016", aldus Pronk.

Om half vijf, na de 1-1 remise in het openingsduel met de Vughtenaren, kreeg het eerste feestje verder vorm. Als dat model staat voor hetgeen later dit seizoen komen gaat, zal de hele plaatselijke gemeenschap over ruim acht maanden deelgenoot zijn van prachtige festiviteiten in sportpark Munsel.

FOTO ONDER: De spelers van Boxtel - in retroshirts - en Zwaluw VFC betreden het hoofdveld van sportpark Munsel, begeleid door vuurwerk en ballonnen. (Foto: Hans Verberk).