Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

TOERTOCHT 'T GROENE WOUD LOKT 500 FIETSERS

'Vlagheide leuke berg voor MTB'ers'

De veertiende editie van de toertocht van LTC 't Groene Woud in Liempde heeft zondag vijfhonderd mountainbikers op de been gebracht. Hoewel het sportevenement nog geëvalueerd moet worden, staat vast dat de derde lustrumeditie volgend jaar op de wielerkalender zal verschijnen. De omstandigheden waren zondag goed; MTB'ers malen niet om een paar plasjes water.

De laatste editie van de toertocht zal niet de boeken in gaan als een recordaflevering. Volgens penningmeester en mede-organisator Pieter Buts van LTC 't Groene Woud werden wel eens achthonderd deelnemers begroet, maar dan waren de weersomstandigheden iets beter. ,,Zondag was het prima fietsweer, maar zaterdag viel er nogal wat regen. Dat houdt meestal toch wat mensen thuis."

Het parkoers - uitgezet over een afstand van 35, 50 en 65 kilometer door Het Groene Woud - lag er volgens Buts uitstekend bij, ondanks enkele plasjes en wat modder. ,,Een beetje regen deert de fietsers niet, zeker niet omdat het in de zomer tamelijk droog is geweest en de paden goed toegankelijk zijn gebleven. Dat beetje regen zakt snel weg."

UITDAGING

Nadat de pijlen zaterdagavond waren uitgezet, konden de deelnemers zondagochtend op pad vanaf de startplek bij café 't Groene Woud, de thuishaven van de Liempdse wielertrimclub. De routes, die elk jaar vrijwel dezelfde paden volgen, zijn vlak. ,,Met uitzondering natuurlijk van de Vlagheide in Schijndel", stelt Buts. ,,De voormalige vuilstortplaats is een leuke berg voor de MTB'ers die meedoen aan onze toertocht. Ook de bossen bij de Vresselse Hut bij Nijnsel zijn een mooie uitdaging."

Het deelnemersveld kende veel bekende gezichten, zo blikt de organisator terug. Veel streekrenners doen elk jaar mee, net als de fietsers die van heinde en verre komen en elke week een mooie tocht kiezen en graag naar Liempde komen. ,,We begroetten dit jaar zelfs mountainbikers uit Duitsland en dat is natuurlijk heel erg leuk."

SPOREN

De leden van LTC 't Groene Woud zelf moesten de mountainbike zondag thuis laten. Van de zestig leden waren er een heleboel in touw om de toertocht in goede banen te leiden. Zo werden pijlen uitgezet, deelnemers begroet en ingeschreven en natuurlijk werd het parkoers na afloop weer 'uitgekleed'. ,,Nadat de laatste renner van het parkoers is verdwenen, rijden we de routes na en pikken we alle pijlen weer op en verdwijnen alle sporen."

FOTO BOVEN: Enkele deelnemers aan de toertocht van LTC 't Groene Woud slaan kort na vertrek in de buurtschap Kasteren een pad in naast het Duits Lijntje. (Foto: Gerard Schalkx).


JONGEREN TOT EN MET 18 JAAR WELKOM

Tennisclinic bij De Merletten

De Boxtelse tennisvereniging LTV De Merletten houdt zondag 20 september vanaf 13.00 uur een clinic voor kinderen en tieners tot 18 jaar.

Tennis is een sport waarbij je zelf bepaalt wanneer je speelt, zo stelt De Merletten. Liefhebbers kunnen volop wedstrijden spelen en trainen bij de club in sportpark Molenwijk, maar ook deelnemen aan allerlei andere clubactiviteiten, zoals de vriendjes- en vriendinnetjesdag en het ouder-kindtoernooi.

Bezoekers aan de tennisclinic op 20 september mogen leeftijdsgenoten meenemen om samen te gaan tennissen; de club zorgt voor rackets en ballen.

Meer informatie en aanmelding kan via e-mail bij Mark Peeters, markpeeters@marellsports.com. De Merletten heeft ook een eigen website: www.ltvdemerletten.nl.

FOTO ONDER: Een grote groep jeugdleden van De Merletten poseert voor het clubhuis in sportpark Molenwijk. Ze begroeten graag jongeren die ook willen kennismaken met de tennissport. (Foto: Guus van Griensven).

Afbeelding