FOTO BOVEN: Wim Jennissen kreeg de afgelopen maanden wel heel veel vakantiekaarten. Margo Brands (midden) en Lian van Oorschot (rechts) waren het brein achter deze ludieke bedankactie. (Foto: Gerard Schalkx).
FOTO BOVEN: Wim Jennissen kreeg de afgelopen maanden wel heel veel vakantiekaarten. Margo Brands (midden) en Lian van Oorschot (rechts) waren het brein achter deze ludieke bedankactie. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Marielle Wijffelaars

SAMENLOOP VOOR HOOP BLIJ MET VROEGE MAÏS VAN boer JENNISSEN

'De hele wereld vindt Wim geweldig...'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Zo'n veertig kaartjes uit verschillende landen belandden de afgelopen maanden op de deurmat van Wim Jennissen uit Liempde. Zonder afzender, alleen maar met de zin: 'Wim, ook hier vinden ze jou geweldig!' De stapel kaarten groeide uit tot een fikse verzameling en Wim en zijn echtgenote Tamara hadden geen idee wie er achter deze vele post zat. Zaterdag werd het ansichtkaarten-mysterie opgehelderd...

Want het was geen geheime aanbidder, geen geintje van een familielid en ook zijn vrienden van de kaartclub wisten van niets. Het brein achter de vele vakantiekaarten waren Margo Brands en Lian van Oorschot, organisatoren van de Samenloop voor Hoop. Het tweetal benaderde Wim Jennissen aan het begin van het jaar met de vraag of zijn maïsveld gebruikt kon worden als parkeergelegenheid tijdens het wandelevenement.

Eigenlijk staat de maïs rond die tijd nog hoog op het veld. ,,Wim meldde echter dat hij vroege maïs zou planten, zodat die weg zou zijn en de bezoekers er konden parkeren", vertelde Margo vlak voor de 'overval'. Lian: ,,We kregen een beetje kippenvel door zijn belofte, want het is natuurlijk geweldig dat Wim dat voor ons én voor het evenement wil doen." De twee organisatoren waren erg blij en besloten Wim - die wel van een geintje houdt - op ludieke wijze te bedanken. Vrienden en familieleden werd gevraagd vanaf hun vakantieadres een kaartje naar de Liempdenaar te sturen met de tekst: 'Ook hier vinden ze jou geweldig'.

Gekleed in het tenue van PostNL reden Margo en Lian zaterdag het erf van de familie Jennissen aan de Meulekensweg op. Toen de Liempdenaar de twee samenzweerders zag aankomen, wist hij meteen waar ze voor kwamen. Margo en Lian bedankten de agrariër met een grote ansichtkaart, prachtig getekend door Margo. Wim wuifde de lof weg tijdens de begroeting: ,,Ach joh, het is maar een kleine moeite." Maar met de vele kaarten was Wim wél heel blij. ,,Vooral met het laatste exemplaar, daarop stonden allemaal billen van mooie vrouwen... Die kaart wordt dus niet weggegooid!"

FOTO BOVEN: Wim Jennissen kreeg de afgelopen maanden wel heel veel vakantiekaarten. Margo Brands (midden) en Lian van Oorschot (rechts) waren het brein achter deze ludieke bedankactie. (Foto: Gerard Schalkx).