Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

'sjouwen en regelen doen we met z'n allen'

Taart en snoep tijdens lustrummarkt

De lustrumeditie van de tweedehands markt die elke maand in gemeenschapshuis De Rots wordt gehouden, viel zaterdag een beetje tegen. De fikse regenbuien zorgden voor wat minder publiek en dat was vooral voor de verkopers een domper. Met koffie, taart én snoepzakken maakte de organisatie toch nog een feestje van het tienjarig bestaan.

Bestuurslid Wim van der Kuijlen van de organiserende stichting Tweedehands Markt vond het jammer dat het uitgerekend tijdens de lustrumeditie rustiger was dan anders. ,,Meestal zijn er tegen de honderd bezoekers, maar dat halen we vandaag niet", zo meldde Van der Kuijlen. ,,Door de kraamhouders koffie met taart te serveren én snoepzakken uit te delen aan kinderen, geven we wel een extra feestelijk tintje aan de markt."

Hoewel Van der Kuijlen rondliep met een naambordje waarop bestuurslid staat, zeihij stellig: ,,Bestuur of gewone vrijwilliger; we zijn allemaal gelijk. We sjouwen samen en iedereen heeft evenveel te zeggen. Voor alle betrokkenen is dit een mooie hobby dus we houden het onder elkaar ook gezellig. Alleen zo hou je het zolang vol."

Rond half vier 's middags begonnen de kraamhouders hun koopwaar al in te pakken. Een geslaagde dag? Dat was het niet echt, zo stelden ze. ,,Onder mekaar is het heel gezellig, maar het bezoekersaantal viel tegen." Volgende maand proberen ze het nog een keer. Dan wordt de markt gehouden op zaterdag 3 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in De Rots. (Foto: Gerard Schalkx).