HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Geloof is gratis. Geloof is een gave van God. Ze is gratis. En elke gelovige is een wonder van Gods genade. Laten we daarom blij zijn met ons geloof en met elkaar. Dan zullen we er ook veel voor over hebben.

* Liturgische kalender. Zondag 13 september: gedachtenis heilige Johannes Chrysostomus, bisschop en kerkleraar. Maandag 14 september: feest van de Kruisverheffing. Dinsdag 15 september: gedachtenis OLV van Smarten. Woensdag 16 september: gedachtenis van de heiligen Cornelius, paus en Cyprianus, bisschop, martelaren.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Donderdag 17 september 20.00: vergadering financiële commissie, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie zijn overleden Frans Maas (69) en Wim van Deursen (83). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Bijeenkomst jongerenplatform. Zondag 13 september houdt het Jongerenplatform van het bisdom Den Bosch een eerste bijeenkomst voor het 'nieuwe jaar' in en rondom de pastorie en de basiliek van onze parochie. De bijeenkomst begint om 14.00 en eindigt met een speciale viering om 19.00 in de basiliek. Tieners en jongeren zijn van harte welkom, aanmelden kan via e-mailadres laurienbroeders@gmail.com.

* Afscheid Richard Niessen. Emeritus pastoor Richard Niessen neemt in de viering van zondag 20 september officieel afscheid maar blijft, als assistent-priester, verbonden aan de Heilig Hartparochie. De hoogmis in de basiliek begint om 10.30. Na afloop van de viering is er gelegenheid om hem een hand te geven en samen te zijn onder het genot van een kopje koffie.

* Open Monumentendag. Zaterdag 12 en zondag 13 september van 13.00 tot 16.00 is de Sint-Petrusbasiliek open. Omdat het thema van de monumentendag Kunst en Ambacht is wordt er in de basiliek speciaal aandacht besteed aan de patroonheiligen in de kerk en de verschillende ambachten waarvoor zij schutspatroon zijn.

* Herbergviering. Vrijdag 18 september is er om 19.00 in de kapel van Molenweide een viering van woord en gebed met als thema 'Begin van vrede'.

* Ziekencollecte. Na afloop van de vieringen van zaterdag 12 en zondag 13 september is er een collecte voor de ziekenwerkgroep.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Zaterdag 12 september 15.30-17.00: Kom en Zie, koetshuis. Woensdag 16 september 19.30: geloofsavond, pastoraal centrum Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de gezangen uit de Anglicaanse Mis (Doevendans).

* Orgelprogramma. Demessieux – Prélude et fugue en ut majeur, Dupré – Prélude en do majeur, Langlais – Méditation sur les jeux de fonds, Dupré – Fugue en do majeur.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Martinus Meulendijk (jgt); fam. Van Alphen (jgt); Piet v.d. Broek (mgd); uit dankbaarheid.

ZONDAG 09.00 Tonny v.d. Besselaar- v.d. Velden (mgd). 10.30 Toon Op 't Hoog (jgt); Renze de Waal (jgt); Patrick v. Casteren en overl. fam. (jgt); Tilly Doreleijers- v.d. Braak (jgt); Jan Timmermans (mgd); Anneke v.d. Langenberg-Karssemakers (mgd); Riet Trommelen-Schneijdenberg (mgd); Jos Geerts (mgd); witte zuster Johanna v. Lieshout (mgd); Jas de Bresser (verj); pastoor Herman de Beer; Hub Oerlemans.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor overleden families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor mw. Van de Loo-Boons (jgt); mw. Van de Loo-Spierings (verj); overl. leden KBO.

Sint-Jansonthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek pastoor J. Grubben. Intenties voor Miet Verhagen- v.d. Velden; Lambertus v.d. Langenberg en Hendrika v.d. Langenberg-Bressers (verj); Cor v.d. Zanden (mgd).

ZONDAG 10.00 voorganger emeritus pastoor R. Niessen, preek diaken P. Flesia. Intenties voor overl. ouders Timmermans-Janssen; Piet v. Aarle en fam.; Hein v.d. Sande (bijz. intentie).

MAANDAG 10.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 09.30 door het rozenkransgebed.

DONDERDAG 10.00 eucharistieviering; voorafgegaan om 09.30 door aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. God, Schepper en Heer van al wat bestaat, zie naar ons om. Geef dat wij U dienen met heel ons hart en de genade van uw verzoening ondervinden. Door onze Heer.

* Nationale Ziekendag. Elke tweede zondag van de maand september staat in het teken van Nationale Ziekendag. Komende zondag besteedt de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem in de eucharistieviering hier gepast aandacht aan.

* Samenloop voor Hoop. Zaterdag en zondag staat Liempde in het teken van Samenloop voor Hoop. De dorpskom is daarom afgesloten. Bezoekers van de kerk dienen een andere route te nemen.

* Weekvieringen. De weekvieringen zijn voortaan op maandag en donderdag om 10.00. Op maandag wordt de viering om 09.30 voorafgegaan door het Rozenkransgebed, op donderdag is er om 09.30 aanbidding.

* Welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 is men welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum. Zie hiervoor de berichten onder Heilig Hartparochie – bereikbaarheid parochiesecretariaat.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Ton en Ria Kruijssen; overl. ouders Van den Tillaart-Timmers; overl. ouders Kruijssen- v.d. Louw; overl. ouders Musters-Spijkers; overl. ouders Van der Struijk- v. Heerebeek; bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 15 september: gesprek met school als voorbereiding op de advent en Kerstmis. Woensdag 16 september: vergadering van de contactgroep Sint-Theresia. Zondag 20 september is er geen viering in de kerk in verband met het afscheid van pastor Richard Niessen in de Sint-Petrusbasiliek. Zondag 4 oktober: Theresiadag.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon. Dan worden ze in het Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet meer vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor dat deze dag het vijftigjarig jubileum viert. Voorganger is pastoor J. Grubben. Intenties voor Tinie Kat- v. Hulten (jgt); Janske, Frans en Frits v.d. Aker; Piet den Ouden; overl. ouders Vorstenbosch- v. Pinksteren; overl fam. Van den Heuvel- v. Kerkoerle; Jo Bergmans (verj); pastoor A. Ketelaars; Zus v.d. Struijk; Toos den Ouden; Diny Vlassak; Cor v. Gerven; Lena v. Brunschot; Jo v. Eijndhoven; Trees v. Grinsven; Annie Martinali; Sjaan v. Esch; Ad Schoenmakers; zr. Alphonsa; zr. Francien Fransen; Sjaan v.d. Aker; Nelie den Ouden; Jeanne Verbruggen; Tiny v. Boxtel; Ton Broeders; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Eucharistieviering Buitenhuis. Met ingang van 7 september begint de viering op maandag weer om 10.15.

* Jubileum dameskoor. Zondag 13 september viert het dameskoor haar vijftigjarig jubileum. Na afloop van de viering is iedereen welkom voor koffie, thee of limonade in dorpshuis De Es. De eucharistieviering van zaterdag 12 september vervalt.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie bedraagt elf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

* Internet. www.heilighartparochie.nl.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor overl. ouders Verboven- v.d. Pol; Wilhelmus Poirters en Cornelia Poirters- v. Oirschot; Elly v. Beurden-Wolke.

DINSDAG 19.00 vespers (liturgisch avondgebed).

DONDERDAG 10.30 gebedsviering voor zieken, gehandicapten en hoogbejaarden. Na de viering is er in zaal De Schuif een gezelligheidsdag. De viering is een samenwerking van de parochie en de Zonnebloem.

PAROCHIEBERICHTEN

* Internationale eucharistieviering. Zondag 13 september is de jaarlijkse internationale eucharistieviering, ook wel migrantendag genoemd. Om 10.00 is er in de Servatiuskerk in Schijndel een eucharistieviering met lezingen, zang en voorbeden door migranten in verschillende talen. Na de viering is er tot 14.00 uur een gezellig samenzijn in de pastorietuin.

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 17 september komt de Emmausgebedsgroep om 19.00 bijeen in het parochiezaaltje.

* Feest Sint-Lambertus. Op zaterdag 19 september wordt het feest van Sint-Lambertus gevierd. Om 18.15 is er een processie vanaf het kerkplein naar de kapel van Sint-Lambertus op De Hogert. Na een korte viering start om 19.00 de eucharistieviering in de kerk, aansluitend is er een samenzijn in dorpshuis De Kei.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door hr. J. Lankhaar uit Wijk en Aalburg. Voor de kinderen is er geen Paks. Organist is Nico Bulter uit Boxtel.

MEDEDELINGEN

* Nieuw Liedboek. Om 09.45 wordt het lied van de maand uit het Nieuwe Liedboek ingestudeerd. Donderdag 17 september is er om 10.00 een kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Wandelen en bezinnen. Vrijdag 18 september is er om 09.30 'Wandelen en bezinnen'. Vertrek is bij de familie Janssens, Baroniestraat 43. Aanmelden kan bij Nynke v. Ulden.

* Vredeskaravaan. Vanwege de Vredesweek in Boxtel wordt zaterdag 26 september een vredeskaravaan georganiseerd. De wandeling begint om 14.00 bij de Protestantse Kerk en eindigt bij brede school De Wilgenbroek. Ook het Interreligieus Platform en het wijkopbouwwerk van ContourdeTwern doen mee.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.