Afbeelding
Foto: Henk van der Zee

drie dagen échte festivalsfeer in liempde

Velder helemaal klaar voor Slowlands

MARIËLLE WIJFFELAARS

Grote tenten, food trucks en podia vonden vanaf maandag de weg naar landgoed Velder in Liempde. Hier werden deze week alle voorbereidingen getroffen voor het driedaagse festival Slowlands dat morgen, vrijdag 11 september van start gaat. Het uitgebreide programma biedt vertier voor het hele gezin. Met een fair, eten en drinken, bioscoop én muzikale optredens is er drie dagen lang van alles te beleven op het Liempdse landgoed.

De opbouw van het festival ging vorige week vrijdag van start en er werd meteen volop gewerkt om alle tenten en podia op tijd op de juiste positie te krijgen. Woensdagmiddag kreeg het evenement al echt vorm waarbij de imposante entree in het oog springt. Op Velder worden (spiegel)tenten opgebouwd die elk een eigen thema hebben. Zo is er een biergarten, wijnlokaal en kooktheater. De diverse podia vormen het decor van muzikale optredens.

Organisator René Leenders uit Boxtel wil met Slowlands een echt belevingsfestival creëren. Met aandacht voor eten en drinken, muziek, films, kraampjes en activiteiten voor kinderen. Hoewel gastronomie een belangrijk onderdeel is, benadrukt Leenders dat het niet alleen maar om drankjes en hapjes gaat. ,,Slowlands biedt echt voor ieder wat wils en drie dagen lang bieden we volop vermaak. Met eten en drinken, maar ook met een uitgebreid activiteitenprogramma.

Slowlands gaat morgen, vrijdag 11 september van start en wordt ook zaterdag 12 en zondag 13 september gehouden. Het terrein is elke dag van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Tot 19.00 uur is er elke dag een Feel Good Fair met diverse kraampjes waaronder van het populaire Hello Fresh, een bedrijf dat maaltijdboxen aanbiedt. Voorts zijn er streekproducten en allerlei cadeau-artikelen te vinden. Voor kinderen is het Kinderplein geopend met een nostalgische kermis en theater.

DE GAPERD

Op vrijdagmiddag presenteert Slowlands de vrijdagmiddagborrel (VrijMiBo). Op het terrein staan barbecues waar bedrijven hun VrijMiBo kunnen houden en kunnen genieten van een stukje vlees. Vrijdagavond zijn er allerlei optredens en zullen onder meer Dennis Wels, Massada en The Usual Suspects het podium betreden. Vanaf 20.30 uur is in de Solar Cinema de film Fucking Perfect te zien.

Zaterdag omvat het programma onder meer het Oktoberfest waar bier en schlagermuziek een grote rol spelen. Voorts zijn er optredens van Boys Named Sue, One Trick Pony en The Bruce Band. In de openluchtbioscoop wordt de film Chef vertoond. De laatste dag van het festival wordt getracht de grootste pubquiz te houden en natuurlijk is er ook veel muziek. Onder meer van The Muff, Patrick Hendriks en Supertrap. De film Le Grande Boeuf is 's avonds te zien.

Maar natuurlijk biedt Slowlands ook veel kraampjes met eten en drinken. Trots is Leenders op de mobiele bierbrouwerij De Gaperd die speciaal voor het festival is gebouwd. Ook zullen diverse bekende chefs hun kookkunsten laten zien.

UNIEK FESTIVAL

De voorbereidingen kostten veel tijd, maar initiatiefnemer Leenders heeft er vooral veel zin in. ,,Ik hoop een prachtig evenement neer te kunnen zetten, dat moet ook zeker lukken want een dergelijk festival is uniek. We gaan ervoor en hopen op een paar mooie en gezellige dagen."

Kijk voor het volledige programma elders in deze krant of op www.slowlands.nl. Hier zijn ook kaarten in voorverkoop te verkrijgen.

OP DE FOTO"S: De opbouw van Slowlands was deze week in volle gang. Velder is klaar voor het driedaagse festival... (Foto's: Henk van der Zee).

Afbeelding