Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Scouting beklimt nieuw seizoen

Scouting Boxtel vierde afgelopen zaterdag de seizoensopening op een bijzondere manier met een massale opkomst van bijna alle 250 leden. Ze speelden spellen op het veld en in het bos en sommige scouts vlogen over naar de volgende leeftijdsgroep. De leden verwelkomden óók de nieuwe klimboom, geschonken door de gemeente Boxtel.

De klimboom ligt op het terrein aan de voorkant van blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg. Het cadeau van de gemeente viel duidelijk in de smaak, de boom was zaterdagavond voortdurend bezet. ,,Sinds een tijd proberen we ons terrein steeds interessanter en meer 'speelbaar' te maken", vertelde Tom van Lamoen, leider van de verkenners. Zijn scouting-collega Erik Weug speelt daarin een grote rol. ,,Hij bedenkt aanpassingen aan onze tuin, zoals de klimboom, een bandenparcours, bankjes, verbeteringen aan de kampvuurkuil. En er komen nog meer plannen", verzekerde Van Lamoen.

Blauwe Vogels

Een bijzonder onderdeel van Scouting Boxtel is de speltak Blauwe Vogels, bedoeld voor scoutingleden tussen 9 en 18 jaar met een beperking. Twintig jaar geleden zag deze groep het levenslicht, tegelijk met de oplevering van scoutinggebouw Wickiup. Een dubbel jubileum waar de vereniging zaterdagavond graag bij stilstond. Een extra applaus was er voor Bart van der Velden, hij is al 20 jaar leider bij de Blauwe Vogels. Ook Joost Schellekens, Pim van den Broek en Ramon Bakker werden in het zonnetje gezet. Zij geven al tien jaar leiding aan verschillende speltakken. Ook was er een hartelijk applaus voor Arjen Kerkhoven, een betrokken vader van één van de Blauwe Vogels-leden. Arjen maakte alle foto's voor het Albert Heijn sportplaatjesboek dat zaterdagavond officieel werd gepresenteerd. Alle jeugdleden kregen een persoonlijk spaarboek, met de eigen foto op de kaft.

De eerste grote activiteit waaraan alle speltakken deelnemen, is de JOTARI op zaterdag 17 en zondag 18 oktober: Jamboree On The Air and Radio on the Internet. Via allerlei technieken leggen de Boxtelse scouts dan contact met scouts overal ter wereld. (Foto: Peter de Koning).