Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

Bewoners hoogheem geëvacueerd door rook

Keukenapparaat veroorzaakt brandje

Kort na middernacht ontstond vandaag brand in Hoogheemflat Boogschutter. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een keukenapparaat. De bewoners konden hun huis op tijd verlaten; dat deden ook andere flatbewoners vanwege de fikse rookontwikkeling.

De brandweer rukte uit met twee wagens en ook de politie en GGD kwamen ter plaatse. Ambulancepersoneel onderzocht een bewoonster van de brandende woning, maar de vrouw bleek geen nadelige gevolgen van de rook te hebben opgelopen. De brandweer had het vuur in de flat snel onder controle, maar moest ook in andere woningen een controle uitvoeren. Door de rookontwikkeling gingen in meerdere woningen de rookmelders af en bekeek het korps of daar brandhaarden waren. Omdat één bewoner niet thuis was, werd diens voordeur opengebroken om de woning te kunnen controleren. (Foto boven, Peter de Koning). Ook moesten enkele omwonenden hun huis verlaten en door de rook hun ramen en deuren gesloten houden. De flat werd grondig gelucht en na een uur konden de bewoners weer naar binnen. Medewerkers van woonstichting Sint-Joseph en de verzekering namen vervolgens de schade op.

Dinsdagochtend rukte de brandweer uit naar een woning aan de Molenstraat. Daar bleek een oververhitte strijkbout de oorzaak van een zolderbrandje.

OP DE FOTO: Brandweer en politie moesten een deur van een flatwoning op de derde etage openbreken om te controleren op een eventuele brandhaard. (Foto: Peter de Koning).