Grote drukte tijdens de kofferbaksale op evenemententerrein D'n Tip in Liempde.  (Foto: Albert Stolwijk).
Grote drukte tijdens de kofferbaksale op evenemententerrein D'n Tip in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Kofferbaksale

Liempde blijft

maar groeien

STEFAN LATIJNHOUWERS

Vorig jaar waren de organisatoren van de buurtvereniging Looeind dik tevreden met vijftig deelnemers, maar de derde kofferbaksale op evenemententerrein D'n Tip in Liempde groeide zondag uit tot veruit de beste en meest succesvolle editie. ,,Rond de tachtig deelnemers en bijna achthonderd bezoekers. Dat zijn prachtige cijfers", aldus voorzitter Diane Melis van de buurtvereniging.

De voorbereidingen mogen dan elk jaar weer veel tijd en energie vergen, maar de vrijwilligers van de buurtvereniging krijgen tot dusverre steeds loon naar werken. ,,En ook dit keer waren de weersomstandigheden prima, ondanks onweersbuien en hevige regenval in de nacht en ochtend voorafgaand aan het evenement", aldus Melis. ,,De schade bleef beperkt tot een flinke modderplas op de plek waar normaal de ingang is, vandaar dat we de auto's via een andere entree iets verderop naar het terrein geleid hebben. Waarschijnlijk is het bezoekersaantal ook hoger dan voorgaande jaren omdat we nu voor het eerst met het publiek konden communiceren via de website www.kofferbaksale-liempde.nl. Daarop zijn veel aanmeldingen binnengekomen."

SAMENLOOP VOOR HOOP

Opvallend was dat enkele teams die in het weekeinde van 12 en 13 september in Liempde meedoen aan de wandelmanifestatie Samenloop voor Hoop tijdens de kofferbaksale ook uiteenlopende voorwerpen aan de man brachten. Het aanbod waaruit de bezoekers konden kiezen bestond onder meer uit knuffels, speelgoed, spelletjes, kleding, dvd's, plantjes en gereedschap, schilderijen, beelden en vazen. ,,Als buurtvereniging gaan we ook een donatie doen aan Samenloop voor Hoop", meldt Melis. ,,Over de hoogte van het bedrag moeten we ons nog beraden."

Hoewel het evenement elk jaar meer deelnemers en publiek trekt, blijft buurtvereniging Looeind zoeken naar mogelijkheden om verbeteringen aan te brengen. Melis: ,,Dat doen we door enquĂȘtes te houden. Daaruit is onder meer gebleken dat de mensen graag zien dat we zitjes plaatsen bij de koffietent, wat we dit jaar meteen in de praktijk gebracht hebben."

FOTO ONDER: Grote drukte tijdens de derde editie van de kofferbaksale op evenemententerrein D'n Tip in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).