Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

't Voske in Lennisheuvel: voor maxicosi én rollator

De naam 't Voske doet bij menig Boxtelaar een belletje rinkelen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was dit de naam van een horecagelegenheid aan de Esschebaan. De naam is nu opgedoken in Lennisheuvel...

Leo van Rooij en Wendy Walravens zijn de nieuwe huurders van het horecapand aan de straat Lennisheuvel dat tot voor kort De Trol heette. ,,Op 7 augustus gingen we voor het eerst open met een noodbar, een week later konden we écht aan de gang", legt Van Rooij uit. Zo zijn een nieuwe bar en koeling gerealiseerd en staat er gloednieuw meubilair op het terras. Het koppel runde tot voor kort de horeca van recreatie- en chaletpark Dennenoord. ,,De kroeg in Lennisheuvel kwam op ons pad. Horeca zit in mijn bloed. Mijn grootouders hadden een café en dat gold ook voor mijn ouders", zegt Walravens.

Het 'ons-kent-ons-gevoel' is hét kenmerk van Lennisheuvel, aldus Van Rooij en Walravens. ,,We wonen en werken pas een paar weken in Lennisheuvel, maar je merkt dat iedereen naar elkaar groet of even een praatje maakt. Die gemoedelijkheid past bij dit café. Iedereen is welkom: van baby's in de maxicosi tot en met mensen met rollators. We gaan ook in gesprek met verenigingen in het dorp om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen", aldus Walravens.

Het duo merkt dat het dorp veel toeristen trekt. Van Rooij: ,,Ongelooflijk hoeveel mensen door Lennisheuvel fietsen..." Zij kunnen bij 't Voske aanleggen voor een kop koffie, een potje biljart, een biertje, een worstenbroodje of tosti. ,,Het is onze intentie om de lunchkaart volgend jaar uit te breiden als de keuken is verbouwd", vertelt Walravens.

Ook zijn de eerste muziekgezelschappen geboekt. ,,De Beyersland Kapel bood aan het café in te wijden. Dit orkest speelt zondag 6 september vanaf 11.30 uur", aldus Walravens. Zaterdag 3 oktober geeft de rock 'n rollband The Explosion Rockets een optreden in de zaal van 't Voske. Kaarten kunnen besteld worden via telefoonnummer (0411) 60 86 01. Ook voor feesten en partijen zijn mensen welkom. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met 't Voske.

FOTO LINKS: Leo van Rooij en Wendy Walravens, de nieuwe uitbaters van 't Voske.