softbalsters te sterk voor Twins

Nipte winst voor honkballers Ducks in uitduel Oosterhout

Zowel de honkballers als de softbalsters van Ducks uit Boxtel kwamen zondag in actie tegen Twins uit Oosterhout. In een spannende uitwedstrijd kwamen de Boxtelse mannen als winnaar uit de bus met 4-3. De vrouwen imponeerde in eigen huis en versloegen de softbalsters uit Oosterhout met 12-2.

De honkballers van Ducks begonnen goed aan slag, maar de tegenstander wist een mooie double play te maken. In de tweede inning kwam Sherwin Theodora tot scoren door een binnenveldhonkslag van Jeroen van Nes. Twins liet hier geen gras over groeien en pakte in de gelijkmakende slagbeurt direct een punt terug. Daarna bleef het rustig tot Twins wederom tot scoren kwam. In de vijfde inning slaagden de Boxtelaren erin punten terug te pakken, mede dankzij een fout van de tegenstander.

Beide teams deden hun best de wedstrijd op slot te gooien en in de laatste inning sloeg Yannick Brechenmacher het laatste Boxtelse punt binnen, loper was Van Nes. In de gelijkmakende slagbeurt van Twins werd het nog spannend omdat ze een punt terug wisten te pakken. Ook stond er nog een loper op het derde honk, maar Van Nes hield het hoofd koel en wist de laatste slagman uit te krijgen. Onbetwiste man van de wedstrijd was dan ook Van Nes.

VIJF PUNTEN

In Boxtel mochten de softbalsters van Twins als eerste aan slag en kregen meteen twee speelsters op de honken die beiden werden binnen geslagen. Ducks scoorde in deze inning niet waardoor Twins aan de leiding ging. Vanaf de tweede innings ging het beter en wist Ducks vijf punten te behalen dankzij honkslagen van Nikki van Nes, Rianne Boer, Anne Struycken en Evelien Gerrits.

MERCY RULE

Ook de derde en vierde inning werden er vijf punten gescoord door de Boxtelse vrouwen. In de vijfde inning moest Ducks nog twee punten halen om de wedstrijd voortijdig met de mercy rule te kunnen eindigen. Dit werd al snel gehaald en de softbalsters wonnen de wedstrijd overtuigend met 12-2.

Uitslagen zaterdag 29 augustus

Pup. honkbal: Ducks - Cardinals        11-5

Pup. softbal: Ducks - Stags        11-6

Uitslagen zondag 30 augustus

Asp. softbal: Twins - Ducks        12-22

Mannen: Royals - Ducks 2        6-10

Vrouwen: Ducks - Twins        12-2

Mannen: Twins - Ducks 1        3-4

Programma zaterdag 5 september

Beeball rookies: Roef! - Ducks        10.30

Pup. honkbal: Ducks - Gryphons        10.30

Beeball majors: Ducks - Starlights        11.00

Pup. softbal: Ducks - Tilburg        13.00

Junioren: Ducks - Cheetahs        13.00

Asp. softbal: Ducks - Nuenen        15.00

Programma zondag 6 september

Mannen: Centrals - Ducks 1        10.00

Mannen: Nuenen - Ducks 2        11.00