TIEN JAAR TWEEDEHANDS MARKT IN 'DE ROTS'

'Inspannen voor goede doelen in Boxtel geeft voldaan gevoel'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Je kunt de klok erop gelijk zetten. Elke eerste zaterdag van de maand wordt in gemeenschapshuis De Rots een tweedehands markt gehouden. De opbrengst, bestaande uit de tafelhuur en de entree, is bedoeld voor goede doelen in Boxtel. Komende zaterdag 5 september staat het evenement van 13.00 tot 16.00 uur in het teken van het tienjarig bestaan en is de entree voor één keer gratis.

De stichting Tweedehands Markt heeft met haar werkwijze al verschillende verenigingen en instellingen blij gemaakt. Voorbeelden zijn de financiering van het kabouterpad bij de Geitenwei en een snoezelkamer voor de cliënten van Cello. ,,Daarnaast we hebben we de C-jeugd van ODC aan nieuwe voetballen geholpen en een stereotoren bekostigd voor een dansclub. Per jaar zamelen we ongeveer duizend euro in. Voor een kabouterpad zijn we twee jaar aan het sparen, want dan praat je over een bedrag van 2.000 euro", zegt penningmeester Wim van der Kuijlen, een van de vier bestuursleden.

,,Het geeft veel voldoening om je in te spannen voor het goede doel. Dat is onze belangrijkste drijfveer", benadrukt Van der Kuijlen. ,,Grappig detail is dat twee echtparen de kar trekken, samen met vijf vrijwilligers. Mijn vrouw Lies zwaait de scepter als voorzitter, terwijl Gerrie en en Ger Hoenselaars invulling geven aan respectievelijk de functies van secretaris en bestuurslid. Gerrie en Ger waren als vrijwilliger eerder al betrokken bij de hergebruikersmarkt die onder leiding stond van Ton van Minderhout. Tien jaar geleden hebben zij de organisatie van het evenement overgenomen, Lies en ik zijn er er later bij gekomen."

Plaats van handeling van de tweedehands markt is de grote zaal van De Rots, die maandelijks het decor vormt voor zo'n 45 kramen of tafels. ,,Een paar keer per jaar, bijvoorbeeld in de Sinterklaastijd, zitten we helemaal vol en hebben we extra ruimte nodig. Dan kunnen we gebruik maken van het podium in de grote zaal, van de bestuurskamer en eventueel zelfs in de nabijgelegen moskee terecht. Voor de jubileumeditie van komende zaterdag zijn ruim zestig tafels gereserveerd, al zijn er nog enkele plaatsen vrij. De kraamhouders worden vanwege het tweede lustrum van het evenement getrakteerd op een stuk taart en koffie."

Tafels reserveren kan telefonisch: (0411) 68 36 75 of (0411) 60 10 36.