Slowlands: drie dagen genieten

Koken, muziek, films en bier brouwen op Velder

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het programma van Slowlands stond al bomvol met een heleboel activiteiten als muzikale optredens, een openluchtbioscoop, kraampjes en lekker eten en drinken. Een week voordat het evenement op landgoed Velder in Liempde van start gaat, presenteert organisator René Leenders nóg een nieuw programmaonderdeel: een kook-battle...

Slowlands biedt vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september activiteiten voor jong én oud. Op het Liempdse landgoed worden diverse podia en tenten opgebouwd waar van alles te beleven is. Een grote zogeheten podiumfaçade springt daarbij zeker in het oog. ,,Op muziekfestivals zie je deze ook vaak en hiermee willen we de échte festivalsfeer naar Velder brengen", vertelt Leenders enthousiast.

De Boxtelse ondernemer is vooral erg trots op mobiele bierbrouwerij De Gaperd die speciaal voor Slowlands werd gebouwd. Een dergelijke mobiele brouwerij was nog niet eerder op een festival te zien en daarmee heeft Slowlands een heuse primeur te pakken. De Gaperd brouwt diverse eigen bieren met namen als 'De Klereleijer' en 'De Slome Duikelaar'.

VERRASSINGSDOOS

Eten en drinken spelen een belangrijke rol tijdens het evenement. Onder meer een Biergarten, wijnlokaal, Ierse Pub en barbecueplaats zijn op het terrein te vinden. Maar ook gerenommeerde namen zijn er te vinden. Het nieuwste programmaonderdeel is een zogeheten kook-battle die wordt georganiseerd door de bekende chefkok Pim Haaksman. ,,Hij haalt mensen uit het publiek die de beschikking krijgen over een verrassingsdoos vol met ingrediënten. Hier moeten ze een lekker gerecht van maken. Twee teams strijden steeds tegen elkaar", legt Leenders uit.

Erg blij is Leenders ook met de komst van een pop-up restaurant van een bekende Engelse kok. ,,Justin Brown is een leerlingen van de befaamde chef Jamie Oliver. Hij is dus echt heel erg goed."

Ook zijn er veel optredens van diverse muzikale acts. Op het podium verschijnen onder meer Supertrap, Harry Hendriks, Dennis Wels & Rudi Bressers, Massada, The Bruce Band en The Usual Suspects. Deejays zorgen ervoor dat overal op het festivalterrein muziek te horen is. Een openluchtbioscoop toont diverse films en samen met The Brain - het Boxtelse bedrijf dat pubquizzen organiseert - wordt getracht de grootste pubquiz ooit te houden.

De jonge bezoekers komen op Slowlands ook volop aan hun trekken. Er is een nostalgische kermis waar onder meer luchtschommels en een draaimolen te vinden zijn. De hele dag zijn er theateracts op het terrein te vinden. Een grote fair met allerlei kraampjes maken de festivalbeleving compleet. Leenders: ,,Er is echt van alles te vinden en diverse ondernemers presenteren zich. Zo zet Hello Fresh een kraam neer en zijn er stands met leuke cadeau-artikelen, eten en drinken."

KAARTEN KOPEN

Meer informatie of kaarten kopen? Kijk op de vernieuwde website www.slowlands.nl. Het volledige programma is ook elders in deze krant te vinden.

Boxtel

Countrydans De Adelaar

Dansbare countrymuziek en een sfeervolle, gezellige ambiance zijn de ingrediënten voor een dansmiddag op zondag 6 september in zaal De Adelaar. Diny en Gerrit Keizer van Never Give Up verwelkomen dansliefhebbers van 13.30 tot 17.30 uur; de entree bedraagt twee euro.