KAARTVERKOOP FESTIVAL LOOPT PRIMA

Gemonde gaat los belooft veel muzikaal vuurwerk

STEFAN LATIJNHOUWERS

Een grote feesttent aan de Kaal Hoefsteeg vormt ook dit jaar het decor voor de derde editie van het festival 'Gemonde gaat los'. De voorverkoop van het evenement dat zaterdag 5 september gehouden wordt vanaf 19.30 uur loopt volgens Johan Verheijden van de organiserende carnavalsvereniging Bakt d'r Niks Van 'heel hard'.

Het muzikale evenement in Gemonde voor bezoekers vanaf 18 jaar duurt tot 01.00 uur. Verheijden liet deze week weten dat er inmiddels al ruim vijfhonderd kaarten zijn verkocht. ,,En het is nu pas dinsdag. Vorig jaar hebben we in totaal zo'n 650 tickets aan de man gebracht. Nu verwachten we meer publiek, waarbij we rekening houden met een opkomst van achthonderd man. Dat is logistiek gezien geen probleem, want de capaciteit van de tent is negenhonderd bezoekers", aldus Verheijden. ,,We horen om ons heen van veel mensen dat er bekenden van hen uit alle hoeken van het land zaterdag naar Gemonde gaat los komen. We hebben zelfs kaarten opgestuurd naar Rotterdam. Dat belooft nog wat."

FACEBOOK

De honderden bezoekers kunnen rekenen op optredens van verschillende artiesten, waaronder de Nederlandstalige zangers John West, Ferry de Lits, Arjon Oostrom en het carnavaleske duo Partyfriex. Tussen de bedrijven door zorgt deejay Tomba voor muzikaal vuurwerk. Het festival duurt tot 01.00 uur 's nachts. Verheijden: ,,De eerste artiest, John West start al om 20.30 uur met zijn optreden. Hij was op Facebook de meeste gevraagde artiest, vandaar dat we blij zijn dat John bij ons op het podium het spits gaat afbijten."

De organisatie, die wordt gesteund door enkele tientallen vrijwilligers, heeft ook dit jaar reclame gemaakt via social media en door posters in de regio op te hangen.

Verheijden: ,,We hebben niet het streven om nog veel groter te worden. We kunnen het nu allemaal prima behappen, maar zijn uiteraard wel heel blij dat we elk jaar meer mensen mogen begroeten."


Kunstenaars uit

Gemonde doen mee

aan atelierroute

In de gemeente Sint-Michielsgestel wordt voor de derde keer de atelierroute gehouden. Op alle zondagen in september zijn verschillende werkruimten geopend voor het publiek, waaronder die van de Gemondse kunstenaars Gerie Lammers Vriens (Vogelenzang 2) en Gerda Buijs (Wielsehoeve 2a).

Buijs maakt mensen, dieren en voorwerpen van fietsbanden. Lammers Vriens vervaardigt textiele objecten: van het traditionele patchwork naar moderne mixed media, waarbij het quilten de boventoon voert. ,,Ik werk met de hand én de naaimachine. Beide technieken hebben zo hun voordelen", aldus Lammers Vriens.

De atelierroute wordt morgen, vrijdag 4 september, om 15.00 uur geopend door burgemeester Jan Pommer en wethouder Koos Loose met een expositie in het gemeentehuis. De ateliers zijn geopend op zondag 6, 13, 20 en 27 september van 12.00 tot 17.00 uur. Op de website www.atelierroutesintmichielsgestel.nl is te zien welke kunstenaars deelnemen. Twee jaar geleden werden de ateliers in de gemeente bezocht door zesduizend bezoekers.