...RAMON GUERRERO...
...RAMON GUERRERO... Foto: Annelieke van der Linden

Ramon Guerrero schrijft
vervolg op fantasyboek

De Boxtelse auteur Ramon Guerrero maakte in december 2013 zijn debuut met het boek 'De meid van Nunavit'. Zondag 6 september verschijnt het tweede deel van de politiek-filosofische fantasytrilogie: 'Leviathans Furie'. Het 695 pagina's tellende boek wordt zondag 6 september vanaf 17.00 uur gepresenteerd in lunchcafé Brownies & Downies te Oisterwijk.

De Nederlands-Spaanse auteur werkt inmiddels volop aan het derde deel van zijn trilogie, dat vermoedelijk in 2017 uit zal komen. 'Leviathans Furie' is het vervolg op het avontuurlijke verhaal van het meisje Körge dat opgroeit als meid in een rijke familie in een havenstad in de 17e eeuw.

Het tweede deel neemt de lezers mee op ontdekkingsreis door Tierra en van het koude Separa tot aan de Wildlanden van Chesto. ,,Mijn werk kun je omschrijven als een kruising tussen filosofie en fantasy", zei Guerrero eerder in Brabants Centrum. ,,Fantasy is een genre waarin alles kan en ik me als schrijver heerlijk kan uitleven en grenzeloos kan creëren." De auteur werkt als docent filosofie aan gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel.

Geïnteresseerden zijn op 6 september vanaf 17.00 uur welkom bij de boekpresentatie op in Brownies & Downies aan het Lindeplein in Oisterwijk. Guerrero spreekt daar over zijn nieuwe boek, ook is het mogelijk om 'De meid van Nunavit' en 'Leviathans Furie' te laten signeren. Het boek is te reserveren via www.phaeton-saga.nl. Via deze website zijn ook verschillende soundtracks te horen die speciaal voor de boeken geschreven zijn. Vanaf 6 september is het boek ook verkrijgbaar bij www.bol.com. Theseus' Ship Publishers geeft het boek uit.

'Leviathans Furie' is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: softcover, hardcover of als pdf e-book.


Dommeltheater zoekt muzikanten

De stoet met boten die zondag 27 september te zien is tijdens het Dommeltheater wordt aangevoerd door een dirigent. Hij geeft het startsein aan verschillende muzikanten om een speciale versie van The River van Bruce Springsteen uit te voeren.

Precies zoals The River ooit live in New York klonk, moet het lied ook op de Dommel in Boxtel gaan klinken. Er nog plek voor muzikanten om mee te doen. Individueel of in groepjes, zang of instrumentaal: alles is mogelijk.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@dommeltheater.nl. Via de organisatie ontvangen zij de bladmuziek en de liedtekst.