Joost van der Heijden (rechts) fietste van Boxtel naar de top van de Mont Ventoux. Links begeleider Martijn Goossens, ook uit Boxtel. (Foto: Henk Moonemans).
Joost van der Heijden (rechts) fietste van Boxtel naar de top van de Mont Ventoux. Links begeleider Martijn Goossens, ook uit Boxtel. (Foto: Henk Moonemans). Foto: Henk Moonemans

Fietstocht Mont Ventoux zonder centje pijn...

Precies een jaar na zijn dood werd de as van Boxtelaar Christ van der Heijden door diens nabestaanden verstrooid op de top van de Mont Ventoux. Het was het slot van een vlot verlopen twaalfdaagse tocht waarmee zoon Joost de wielerfiets van zijn pa nog eenmaal terugbracht naar de alp die Christ zo vaak opreed. Om aandacht te vragen voor de onbekende hersenziekte MSA.

Anderhalve week nadat hij aan de voet van klokkentoren Magere Josje vertrok vanuit Boxtel, bereikte Joost de bergtop. Samen met begeleider Martijn Goossens (links op de foto) en onderweg aangemoedigd door diverse familieleden. De rit verliep voorspoedig en leverde veel publiciteit op. ,,En ook nog ruim drieduizend euro. Het is in alle opzichten een geslaagde actie", blikt de Boxtelaar deze week terug. (Foto: Henk Moonemans).