Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

activiteit levert 575,81 euro op

HCL verbindt plezier met de Samenloop voor Hoop

MARGO BARTELDS

Onder een strakblauwe hemel vermaakten 65 kinderen zich zaterdag met het sport- en spelcircuit dat het eerste vrouwenteam van Hockey Club Liempde (HCL) voor hen had uitgezet. Daarna leerde Jelle Galema, de Boxtelse hockeyinternational, de deelnemers nog een aantal kneepjes van het 'hockeyvak'. Door plezier voor de jeugd én actie voeren met elkaar te verbinden, is het mooie bedrag van 575,81 euro bijeengebracht voor de actie Samenloop voor Hoop.

Het organiserende team neemt deel aan de 24 uur durende wandeltocht voor het goede doel in het centrum van Liempde. Iedere ploeg is gevraagd om extra manieren te bedenken om geld in te zamelen. ,,Het liefste zijn we bezig met sporten, met name hockey", vertelde initiatiefneemster Randi van de Wiel. ,,Deze uitgangspunten hebben we gebruikt. De sport- en spelmiddag voor de jeugd geeft plezier én is voor ons ook leuk om te organiseren", gaat Van de Wiel verder.

Zo betaalde de jeugd voor deelname aan het sport- en spelcircuit en de belangeloze inzet van Galema leverde nog extra geld op voor het goede doel. In een clinic gaf de hockeyer les in allerlei hockeytechnieken. Tot slot leverden de hapjes en drankjes, waarvan de toekijkende ouders genoten, ook nog wat op voor het goede doel.

WATER

Nadat de spieren van de jeugdige deelnemers op een muzikale wijze waren opgewarmd, kon het spelcircuit beginnen. De groepjes verdeelden zich over het HCL-terrein waar allerlei opdrachten klaarstonden. De zomerse temperatuur maakte deelname aan de verschillende waterspelen éxtra aantrekkelijk. Voor de waterestafette werd een parcours gevolgd, waarbij op het eind een met water gevulde spons naar een van de teamgenoten gegooid moest worden. Myrthe Pijnenburg en Guusje Aarts werden lekker nat geworden; ze genoten er zichtbaar van. Dat daardoor minder water in de emmer terecht kwam, waardoor ze niet konden winnen, maakte het duo helemaal niet uit.

Aanvoerster Hilde van Acht het eerste vrouwenteam had er minstens net zo veel plezier in als de kinderen in haar groepje. Bij het flessenhockey daagde ze de deelnemers uit. De winnaars mochten haar na afloop nat gieten. Dát lieten ze zich maar één keer zeggen. Zo zorgde Yannick Klompé ervoor dat ál het water op Van Acht terecht kwam...

FOTO ONDER: De jeugd luisterde zaterdag aandachtig naar hockeyer Jelle Galema... (Foto: Albert Stolwijk).