Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

HONDERD BEZOEKERS IN RIDDERZAAL

Sfeervol klassiek voor Samenloop voor Hoop

De ridderzaal van kasteel Stapelen was zondag een zeer passend decor voor een bijzonder klassiek concert dat tweemaal werd opgevoerd. De opbrengst - netto zo'n vijfhonderd euro - kwam geheel te goede aan wandelevenement Samenloop voor Hoop, dat zaterdag 12 en zondag 13 september in Liempde wordt gehouden.

'De Doorzetters' uit de Liempdse buurtschap Hezelaar tekenden samen met een vriendengroep voor de organisatie van de uitvoering. De in Hezelaar woonachtige Gijs Meeuwen stelde een mooi en afwisselend klassiek programma samen.

De ridderzaal van het Boxtelse kasteel bleek zondag voor ruim honderd gasten een zeer intieme entourage, die prima paste bij de sfeer en tijdgeest van deze muziek en liederen uit vroegere tijden. Alle nummers werden kort ingeleid, waardoor de sfeer en tekst van de composities tijdens de optredens optimaal tot uitdrukking kwamen.

MUISSTIL

De intensiteit en de bevlogenheid van de muzikanten zorgden voor een muisstille zaal. Het optreden werd geopend door een gezamenlijk piano-optreden van Gijs Meeuwsen en Erna Melis. 'De Blaue Stunde', bestaande uit Marijke Lombaers, Rob Krijgsman en Els van de Kam, verzorgde een a-capella optreden. Prettig klinkende stemmen en een zeer goede timing maakte dit optreden tot een waar luisterfeest.

Vervolgens was het de beurt aan een solo piano-optreden van Niek Lopes Cardoza, waarna Meeuwsen met de jonge en zeer getalenteerde altvioliste Laura van de Stoep het concert afsloot. Luid applaus onderstreepte de waardering voor de optredens. De muzikanten waren zichtbaar in hun nopjes met het enthousiasme van het publiek.

FOTO BOVEN: Marijke Lombaers, Rob Krijgsman en Els van de Kam (De Blauwe Stunde) zingen in de ridderzaal. (Foto: Albert Stolwijk).


Simeons Sisters

Veertien medewerkers van woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat in Boxtel lopen volgend weekeinde ook mee in de sponsortocht Samenloop voor Hoop Liempde. Voor de bewoners organiseerde het wandelteam een grote kienmiddag en een loterij. Die bracht in totaal vijfhonderd euro op. Dat bedrag krijgen de teamleden morgen, vrijdag 4 september aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.