Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Open podium in

Boxtel viert dit jaar uitbundiger dan anders Open Monumentendag. Een van de hoogtepunten wordt zondag 13 september het open podium dat in de voormalige Heilig Hartkerk wordt opgebouwd. Hier krijgen bezoekers van het rijksmonument een afwisselend muzikaal programma voorgeschoteld.

Het open podium is een initiatief van Dik Bol (comité Open Monumentendag Boxtel), Maarten Koelink (docent en decaan Baanderherencollege) en Eric Schoones (pianodocent) en zoals het er nu uitziet is men erin geslaagd een heel gevarieerd programma te presenteren.

,,De voormalige Heilig Hartkerk heeft een uitstekende akoestiek en nu het gebouw met de herbestemming volop in de schijnwerpers staat, is het daarom heel mooi dat zoveel enthousiaste mensen muziek komen maken", stelt Bol.

GEEN VIRTUOOS

Tijdens het open podium is er ruimte voor zang, onder meer door leerlingen van Pleun van Dieren, maar wordt ook piano en harp gespeeld. Maarten Koelink: ,,In verschillende stijlen, van pop, jazz, boogiewoogie, blues tot aan klassiek én door enthousiaste muzikanten van 7 tot 70 jaar."

Muzikanten die op 13 september willen meedoen aan het open podium, kunnen zich nog steeds aanmelden. ,,Het podium is vooral ook bedoeld voor mensen met weinig ervaring, voor jong en oud", zegt Schoones. ,,En je hoeft helemaal geen virtuoos te zijn om mee te doen. Het gaat om het plezier van het muziek maken en het is gewoon heel fijn om in zo'n mooie kerk te spelen. Die kans krijg je niet elke dag."

AANMELDEN

Tijdens de uitvoeringen zijn zowel een piano als geluidsapparatuur aanwezig om begeleiding vanaf cd te laten horen.

Aanmelden kan nog tot en met zaterdag 5 september via e-mail: openpodiumboxtel@gmail.com, onder vermelding van naam, instrument en de tijdsduur van het optreden. Zondag 13 september is iedereen vanaf 14.00 uur welkom.

Meer weten? Bel naar Maarten Koelink, telefoon 06-10 51 63 54 of Eric Schoones, 06-40 14 55 68.

FOTO BOVEN: Maarten Koelink bespeelt het orgel in de voormalige Heilig Hartkerk, links Eric Schoones en rechts Dik Bol. Het drietal houdt tijdens open monumentendag een open podium in de leegstaande kerk. (Foto: Peter de Koning).