Eigenaar Ronald de Jong (rechts) van Albert Heijn reikte dinsdagavond de eerste gepersonaliseerde verzamelalbums uit aan leden van JRC Ducks. (Foto: Peter de Koning).
Eigenaar Ronald de Jong (rechts) van Albert Heijn reikte dinsdagavond de eerste gepersonaliseerde verzamelalbums uit aan leden van JRC Ducks. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

actie start zaterdag 5 september

1.100 sportplaatjes sparen
bij Albert Heijn Boxtel

Voetbalclubs ODC en LSV en hockeyvereniging MEP waren al eens aan de beurt, maar dit jaar staat de sportplaatjesactie van supermarkt Albert Heijn in het teken van de kleinere sportclubs in de gemeente Boxtel. Vanaf zaterdag 5 september kunnen consumenten plaatjes sparen waarop 1.100 leden van Tabitta, HCB '92, VC Blox, JRC Ducks, rugbyclub Ducks en Scouting Boxtel prijken.

,,De vorige sportplaatjesacties waren een groot succes", laat supermarkteigenaar Ronald de Jong weten. ,,Reden om de actie dit jaar weer te herhalen. We hebben zes sportclubs in Boxtel benaderd, zij hebben enorm veel werk verricht om alle leden op de foto te krijgen."

COLLECTOR'S ITEM

Daarnaast zijn er ook speciale verzamelalbums in omloop, waarin iedereen de plaatjes kan plakken. ,,De leden van de sportclubs hadden ook inspraak over de pagina's waarop hun leden staan", legt De Jong uit. ,,Zo mochten ze de kleuren en achtergrondfoto's uitkiezen."

Alle leden van de zes verenigingen krijgen een gepersonaliseerd album, zodat ze meteen aan de slag kunnen met sparen. Eigenaar De Jong van Albert Heijn reikt de albums deze week uit aan alle clubs. Tabitta en Scouting Boxtel krijgen een eigen voorkant, HCB '92 en VC Blox krijgen een gezamenlijke voorpagina en dat geldt ook voor JRC Ducks en rugbyclub Ducks.

SPOTLIGHTS

Daarnaast is bij de Albert Heijn een aantal standaardalbums te koop voor mensen die geen lid zijn van de zes clubs, maar er wel graag één willen. ,,Je kunt zo'n album tegenwoordig wel een collector's item noemen", grinnikt De Jong. ,,Daarnaast merk je dat de actie een grote impuls geeft aan de clubs. Mensen praten over de verenigingen, ze staan echt even in de spotlights. Het zorgt soms zelfs voor nieuwe leden. Ook hoorden we dat leden tijdens de sportplaatjesactie van vorig jaar een half uur vóórdat de training van start ging al op de club kwamen om samen plaatjes te ruilen..."

De sportplaatjesactie bij Albert Heijn duurt acht weken. Consumenten krijgen een pakje stickers bij iedere vijftien euro aan boodschappen. Daarnaast worden de plaatjes ook uitgedeeld bij wekelijkse aanbiedingen.