OIRSCHOT VOORUIT WINT IN SPORTPARK MOLENWIJK

ODC bekert verder ondanks verlies

ODC is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. De tricolores verloren zondag op eigen veld weliswaar met 1-2 van Oirschot Vooruit maar gaan op basis van een beter doelsaldo verder. Zondag 6 september start de competitie in Nistelrode met een duel tegen Prinses Irene.

Vooraf was al duidelijk dat ODC na twee overwinningen aan een gelijkspel genoeg had om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Omdat gedurende de wedstrijd bleek dat de amateurs van PSV eerder die dag met 3-1 van RKSV Boxtel hadden gewonnen, kon de thuisploeg zich zelfs een kleine nederlaag permitteren.

Omdat het hoofdveld door de vele regenval door de scheidsrechter was afgekeurd, moest uitgeweken worden naar het kunstgras van sportpark Wagenaars. ODC begon goed en kreeg al meteen een paar goede mogelijkheden. Bart Dammers stuitte na vijf minuten op doelman Menno Kuulkers en even later was Sjoerd van Lokven te gehaast in de afronding toen hij door diezelfde Dammers alleen voor de keeper werd gezet.

PERFECTE VOORZET

Pas na een halfuur kon het Boxtelse veldoverwicht worden uitgedrukt in doelpunten. Dirk van der Struijk gaf vanaf rechts een perfecte voorzet die door Dammers knap werd binnen gekopt: 1-0. Bij één van de spaarzame uitvallen van de gasten uit Oirschot was het Paul Stamps die met een lage schuiver ODC-doelman Coen Hermans wist te verschalken: 1-1.

Na rust speelde ODC meer tegen zichzelf dan tegen Oirschot Vooruit. De ploeg had moeite om de knop om te zetten en georganiseerd en geconcentreerd te blijven voetballen. Het leidde tot veel verkeerde keuzes met balverlies als gevolg. Oirschot Vooruit speelde simpeler en was via de counter keer op keer gevaarlijk. In de 65e minuut leidde dat tot een tweede

treffer. Spits Fons Meeuwis verraste Hermans vanaf een meter of 25 met een bekeken schot dat net onder de lat paste: 1-2.

Ondanks de nederlaag heeft ODC zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Het vervolg daarvan vindt in het vierde weekend van oktober plaats. Zondag begint de competitie voor de tweedeklasser met een uitwedstrijd tegen Prinses Irene.

FOTO BOVEN: Aanslormend ODC-talent Dirk van der Struijk in actie tijdens het verloren bekerduel tegen Oirschot Vooruit. (Foto: Albert Stolwijk).

bekertoernooi

De voetballers van Irene uit Gemonde hebben afgelopen week indruk gemaakt met hun prestaties in het bekertoernooi. In een zware poule met derdeklasser Avanti, vierdeklasser WHV en vijfdeklasser Maaskantse Boys wist het team zich prima te weren. Alleen de eerste wedstrijd tegen Avanti ging verloren. Tegen Maaskantse Boys werd het 5-1 voor Irene terwijl ook WHV werd verslagen: 3-0.

Tegen Avanti had er veel meer ingezeten omdat Irene zeker niet de mindere ploeg was. Uitblinker Gijs Hellings was in de eerste twee keer dicht bij een doelpunt. De teruggekeerde keeper Patrick van Osch stak in grootse vorm, al kon ook hij niet voorkomen dat Avanti na rust scoorde uit een buitenspelsituatie. Een hard gelag voor de Gemondse ploeg.

GOEDE MIX

Irene was in de twee andere bekerduels met Maaskantse Boys en WHV duidelijk de betere ploeg. De acht doelpunten werden gescoord door nieuwkomer Maarten Klopstra (driemaal), Sven Vonk (driemaal), Robert van der Heijden en Mark van Grinsven (vanaf 35 meter).

Duidelijk werd dat de Gemondenaren over een goede mix beschikken tussen ervaring en jong talent. Komend weekeinde start de competitie in de vijfde klasse. Het lijkt er op dat Irene net als afgelopen jaar mee kan doen voor een top-klassering.