De Gildenbondsharmonie opent het nieuwe muziekseizoen al decennialang met het Kasteelconcert. De binnenplaats van Stapelen stroomt bij goed weer beslist weer vol. (Foto: Marc Cleutjens).
De Gildenbondsharmonie opent het nieuwe muziekseizoen al decennialang met het Kasteelconcert. De binnenplaats van Stapelen stroomt bij goed weer beslist weer vol. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

GILDENBONDSHARMONIE WARMT OP VOOR 'BRABANTS BOND'

Kasteelconcert, van klassiek tot pop

De binnenplaats van kasteel Stapelen is zondag 6 september het vertrouwde decor van het jaarlijkse Kasteelconcert. Alle orkesten die deel uitmaken van de Gildenbondsharmonie treden op en openen daarmee een nieuw muziekseizoen dat ditmaal in het teken zal staan van Brabants Bond.

Brabants Bond belooft een avondvullend muziekprogramma te worden dat zaterdag 21 november wordt opgevoerd in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Hieraan wordt niet alleen meegewerkt door het harmonieorkest van de Gildenbonds, ook de bekende Brabantse zanger en liedjesschrijver Gerard van Maasakkers betreedt de bühne.

Een deel van het programma van Brabants Bond - waaronder enkele liedjes van Van Maasakkers - zullen ook klinken tijdens het Kasteelconcert waar verder vooral veel vrolijke en zonnige muziek te beluisteren zal zijn. Arjan Gaasbeek dirigeert het harmonieorkest in werken van onder meer Camille Saint-Saëns en Glenn Miller. Van klassiek tot pop, tal van stijlen passeren de revue.

FILM- EN POPHITS

Mari van Gils zal met de Big Band Boxtel een reeks herkenbare hits vertolken waarbij ze ook een aantal zangeressen begeleiden. Het Blaasbandje, met de jongste leerlingen van de Gildenbondsharmonie in haar gelederen, treedt op onder leiding van Anneloes Hobé. Het leerlingenorkest speelt onder leiding van dirigent Britt van den Dungen bekende film- en pophits.

Tijdens het Kasteelconcert worden kaarten verkocht voor Brabants Bond en kosten 20 euro. Toegangsbewijzen voor het programma met Gerard van Maasakkers zijn ook te koop bij bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat, kookwinkel Chiccadeau aan de Breukelsestraat en bij de leden van de Gildenbondsharmonie. Mailen kan ook: info@gildenbonds.nl.

Het Kasteelconcert begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Bij slecht weer wijken de muzikanten uit naar het Baanderherencollege.