Muzikanten kunnen zich aanmelden

Open Podium tijdens festival Bockesprongen

Festival Bockesprongen op zondagmiddag 20 september kent een bijzondere noviteit: het Bockstel Open Podium. Hier treden professionele artiesten op, maar er is ook volop ruimte voor lokaal talent dat zich wil presenteren. Aanmelden hiervoor kan nu al.

Het Bockstel Open Podium komt in de Stationsstraat ter hoogte van de Rabobank. Tussen de vaste optredens door is hier ruimte voor nog eens drie muziekoptredens van een half uur. Hiervoor kan iedereen zich aanmelden. Het gaat om akoestische optredens met versterkte zang. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via bc@brabantscentrum.nl met daarbij een link naar een demo of een optreden, zodat de organisatie een goed beeld heeft van de muzikale kwaliteit en de soort muziek.

Vanaf 13.45 uur staan op dit podium optredens gepland van Myrthe Hendrix uit Oirschot (leerling van het JRL) en Nohr de Vos uit Boxtel. Beide meisjes bereikten onlangs de halve finale van het Junior Songfestival en genieten in deze regio een snel groeiende populariteit. Ook Harry Hendriks en Olivier Beekman betreden dit podium. Zij treden drie keer op (aanvang 13.00 uur). Harry is bekend als vaste gitarist van Gerard van Maasakkers en als sessiemuzikant. Sinds enkele jaren speelt hij ook tribute-concerten, zoals One Trick Pony over het werk van Paul Simon. Op 27 november brengt hij met One Fine Thing een ode aan Harry Connick Jr. En samen met meestergitarist Beekman kwam inmiddels ook een John Mayer-tribute tot stand. Verder zorgt Hendriks voor een bijzondere unplugged-aanpak van een divers pop-repertoire.

Saloon

Een andere toevoeging aan het programma is theatergroep Fabuloka met een voorstelling over een zingende straatzwerver met een winkelwagen vol troep. Daarin vindt hij een pop die tot leven komt. 'De Zwever' is een fysieke voorstelling vol acrobatiek, muziek en zang.

Samen met de UITmarkt op zaterdagavond 19 september (bij Podium Boxtel) vormt Bockesprongen de opening van het culturele seizoen. Een bijzonder onderdeel van de UITmarkt is de thema-maaltijd door Teejatergroep Orion. Na de succesvolle Breugheliaanse maaltijd van vorig jaar serveert het Lennisheuvelse toneelgezelschap dit keer in western-style in de saloon The Silver Duck. Dat gebeurt om 17.15 en 18.30 uur. Plaatsen reserveren (12,50 euro) kan via ellenkeesloo@gmail.com Na de laatste maaltijd is de saloon open voor iedereen. Hier treden ook enkele koren op.


Tentoonstelling met

loterij voor KiKa in

tuin Van der Leije

Beeldend kunstenares An van der Leije houdt zaterdag 12 en zondag 13 september haar jaarlijkse tuinexpositie. In de tuin van haar woning op het adres Nieuwland 9 in Boxtel zijn werken van meerdere kunstenaars te zien.

Naast keramisch werk van Van der Leije, die ditmaal veel vrouwenfiguren laat zien, omvat de tuinexpositie schilderijen in diverse stijlen van Henk van Stuivenberg. Uyen Nguyen exposeert beelden. Volgens de Boxtelse worden meerdere kunstwerken ingezet voor een loterij waarvan de opbrengst ten goede komt aan kinderfonds KiKa. De tuinexpositie is 12 en 13 september van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis.