De Boxtelse Stichting Herenboeren Wilhelminapark hield zondagmiddag in het gelijknamige park, op de grens van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel een goed bezochte picknick volgens het principe van 'American Party'. (Foto: Albert Stolwijk).
De Boxtelse Stichting Herenboeren Wilhelminapark hield zondagmiddag in het gelijknamige park, op de grens van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel een goed bezochte picknick volgens het principe van 'American Party'. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

STICHTING HEEFT VÓÓR 1 JANUARI 50 LEDEN NODIG OM TE STARTEN

Herenboeren zoekt nog deelnemers

De Boxtelse Stichting Herenboeren Wilhelminapark heeft vóór 1 januari vijftig participanten nodig om te starten met de eerste werkzaamheden. ,,We willen onze droom om in het park een herenboerderij op te zetten gaan concretiseren", aldus voorzitter Pim Ketelaars. ,,We zoeken nog 17 leden."

De lokale afdeling van de Herenboeren, een voedselcoöperatie die kleinschalige landbouw en veeteelt wil organiseren, hield zondag voor een zestigtal genodigden een picknick in het park, op de grens van Boxtel en Sint-Michielsgestel. Ketelaars: ,,De picknick is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen en de betrokkenen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen." Op een deel van een weiland in het Wilhelminapark, genoten de bezoekers van de zon. Ketelaars: ,,Om onze plannen te verwezenlijken hebben we uiteindelijk tweehonderd participanten nodig, die ieder 2.000 euro inleggen. Met de gemeente Boxtel is afgesproken dat we een Vlaamse schuur mogen bouwen als we de grens van honderdvijftig leden bereiken. Ter voorbereiding willen we een teeltplan gaan opstellen en in het park met hulp van onze leden alvast beginnen met het opruimen van los hout, schoontrekken van de sloten en het leefbaar en veilig houden van dit gebied."

De stichting houdt 10 september een informatieavond in oertijdmuseum De Groene Poort. Ketelaars: ,,Doel hiervan is nog meer huishoudens te werven. We verzoeken de genodigden vandaag om ook anderen te enthousiast te maken voor ons initiatief."