Jihaaa! De rodeostier oefende vrijdag tijdens de afsluiting van het Kindervakantiewerk in Boxtel een grote aantrekkingskracht uit op de jeugdige deelnemers. Daarnaast konden de kinderen zich ook uitleven op een springskussen. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Jihaaa! De rodeostier oefende vrijdag tijdens de afsluiting van het Kindervakantiewerk in Boxtel een grote aantrekkingskracht uit op de jeugdige deelnemers. Daarnaast konden de kinderen zich ook uitleven op een springskussen. (Foto: Stefan Latijnhouwers). Foto: Stefan Latijnhouwers

BOXTELSE JEUGD TOONT BOUWSELS, CREATIES EN KNUTSELWERKJES

Zonnige afsluiting van vakantiewerk

Het Kindervakantiewerk in Boxtel leeft weer als nooit tevoren. Nadat het evenement enkele jaren niet meer op de evenementenagenda prijkte, bleek de eerste editie vorig jaar een schot in de roos. En ook de kindervakantieweek 2015 gaat de boeken in als zeer geslaagd. ,,Het was één groot feest", aldus vrijwilliger Bart Gielen.

De afsluiting van het driedaagse evenement in de laatste week van de zomervakantie vond vrijdag plaats in een heerlijk ontspannen sfeertje, mede dankzij het zonnige zomerweer. Het thema was dit jaar 'Cowboys en indianen', waarbij de de ongeveer 250 deelnemende kinderen zich op de laatste dag bij de brede school Wilgenbroek in Boxtel-Oost nog één keer heerlijk konden uitleven. Ouders en grootouders mochten een kijkje komen nemen om alle bouwwerken en andere creaties en knutselwerkjes te bezichtigen.

Er was van alles te doen op de parkeerplaats bij de school waar de kinderen een ritje konden maken op een pony, marshmallows mochten roosteren en proberen om op een rodeostier te blijven zitten. ,,Dit is een heel leuk slot van een paar prachtige dagen waar de kinderen heel erg van genoten hebben", liet Gielen, een van de ruim dertig vrijwilligers, weten. ,,Maar dat geldt ook voor ons en de mensen van de organisatie; de Stichting Kindervakantiewerk Boxtel. Er was geen wanklank te horen, mede dankzij deze fantastische locatie en de medewerking van verschillende sponsors en bedrijven."