Oud-international en voormalig bondscoach van het Nederlands mannenteam Arnold van Ree spreekt de speelsters van het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Blox toe in  haar nieuwe hal in sportcomplex De Braken.
Oud-international en voormalig bondscoach van het Nederlands mannenteam Arnold van Ree spreekt de speelsters van het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Blox toe in haar nieuwe hal in sportcomplex De Braken. Foto: Albert Stolwijk

BOXTELSE VERENIGING NEEMT ZAAL IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN met clinic IN GEBRUIK

Volleyballers Blox happy met nieuw onderkomen

STEFAN LATIJNHOUWERS

,,Dit is een superaccommodatie met twee trainingsvelden en een wedstrijdveld. We gaan er door de verhuizing van sporthal De Dommel naar sportcomplex De Braken echt op vooruit." Voorzitter Bart Hermkens van de Boxtelse volleybalclub Blox stak zijn enthousiasme zondagmiddag tijdens de opening van het nieuwe onderkomen niet onder stoelen of banken. De ingebruikname van de voorziening werd gevierd met een spelcircuit voor de jeugd, een clinic voor het eerste vrouwenteam door oud-international Arnold van Ree en een feestavond voor alle leden.

Het zogeheten 'Join Volleybal'-team van de Nederlandse Volleybal Bond was zondag in De Braken present met verschillende attracties. Kinderen tussen 4 en 12 jaar konden zich in de grote sporthal vermaken met volleybalattracties als een smashmeter, spronghoogtemeter en een springstadion. Ook niet-leden konden deelnemen, waaronder de 12-jarige Kimberly van Esch. ,,Ik voetbal bij Boxtel, maar het lijkt me ook heel gaaf om te volleyballen. Het is leuker dan ik dacht, maar ik weet eigenlijk niet of ik lid mag zijn van twee clubs", zei Kimberly. ,,Ik vind het vooral heel leuk om te smashen en dan te kijken op de meter hoe hard ik heb geslagen."

Het bruiste van de activiteiten in De Braken . Niet alleen de jeugd maar ook een aantal 'grote mensen' leefde zich uit bij de smashmeter, waaronder ook het Boxtelse volleybaltalent Max van der Weerden. Een paar meisjes kozen voor een andere benadering. ,,Als je de bal schiet met je voet krijg je een veel hogere score dan wanneer je de bal slaat", liet een van hen weten.

ONTHULLING BORD

Na afloop van het spelcircuit werd de nieuwe zaal geopend. De openingshandeling bestond uit de onthulling van een bord met de tekst 'Blox Zaal' in de kantine van De Braken door de jeugdige bezoekers Thomas, Emma, Bente en Mirthe. Daarna nam de voormalig spelverdeler en oud-bondscoach van het Nederlands mannenteam Van Ree de vrouwen van Blox in de nieuwe hal onder handen.

Voorzitter Hermkens liet weten dat de trainingen van de volleyballers voortaan uitgesmeerd worden over drie doordeweekse dagen in plaats van twee. ,,Reden daarvoor is dat we in sporthal De Dommel de beschikking hadden over vier trainings- en drie wedstrijdvelden en dus meer teams tegelijkertijd konden laten oefenen en spelen. Toch vind ik niet dat we er op achteruit zijn gegaan. Integendeel. Groot voordeel voor de sociale cohesie binnen de vereniging is dat we hier in De Braken na afloop van de oefensessies en de wedstrijden op zaterdag iets kunnen drinken en napraten in de kantine. In totaal telt Blox 160 leden, waaronder zestig jeugdleden."

Hermkens is achteraf blij met de handelwijze van de gemeente Boxtel. ,,Die kwam met het rare plan om sporthal De Dommel te sluiten en op basis van sleutelbeheer de daar actieve clubs zelf verantwoordelijk te maken. Dat hebben we een half jaar zo gedaan, maar dat beviel niet. We wisten al dat we in De Braken terecht konden, waarbij eigenaar Gerard Smit van De Braken en de voormalige exploitanten Martien en Ninette Pennings die hier nog steeds actief zijn ons enorm geholpen hebben. In onze nieuwe zaal zijn de hardcourt tennisbanen vervangen door een nieuwe vloer met andere belijning. We hebben hier meer vrijheid om de trainingsuren in te delen."

Emma, Bente, Mirthe en Thomas (van links naar rechts) hadden zondag de eer om het bord van de nieuwe zaal van volleybalclub Blox te onthullen. (Foto's: Albert Stolwijk).