De monumentale muziekkiosk in het Liempdse Concordia wordt gerestaureerd. Woensdag 26 augustus kreeg de muziektent een nieuw rieten dak. (Foto: Albert Stolwijk).
De monumentale muziekkiosk in het Liempdse Concordia wordt gerestaureerd. Woensdag 26 augustus kreeg de muziektent een nieuw rieten dak. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Lummelenkooi heeft nieuwe strohoed

De muziekkiosk in het Liempdse Concordiapark, in de volksmond bekend als Lummelenkooi, heeft gisteren een nieuwe 'strohoed' gekregen. Het gemeentelijk monument wordt door vrijwilligers van SPPiLL gerenoveerd, maar specialisten van rietdekkersbedrijf De Laat uit Diessen werden ingehuurd om het dak te vernieuwen. Ondertussen zaten de leden van de werkgroep Liemt in Uitvoering niet stil, vertelde projectleider Mart van Dulmen. Die hebben in de tegenovergelegen boerderij, die eveneens wordt gerestaureerd, de nieuwe podiumomheining geschilderd. Aan het einde van het jaar moet de opknapbeurt zijn voltooid. ,,We werken in fases, zodat de kiosk tussendoor ook gebruikt kan worden voor evenementen", aldus Van Dulmen. (Foto: Albert Stolwijk).