Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FREIWALDS MENAGERIE CIRCUS VIER DAGEN IN BOXTEL

Ode aan vriendschap van mens en dier

MARC CLEUTJENS

,,Hé, daar loopt een olifant in de wei!" Freiwalds Menagerie Circus is te gast in Boxtel en trekt op de schapenweide aan de Schijndelsedijk veel bekijks. Wie over het viaduct Peters Hoek fietst, heeft prachtig uitzicht op het terrein waar hedenavond de première is van de voorstelling Buba. De show is genoemd naar de bekendste circusolifant van Nederland die al 35 jaar met het circus meereist en dé blikvanger is, óók in Boxtel.

Freiwalds Menagerie Circus is een van de bekendste circussen die momenteel door Nederland reist en wordt gerund door de familie Freiwald. Gerard Guiking werkt als voorlichter voor het circus en roemt de manier waarop de familie al enkele generaties in staat is om het circus onder de mensen te brengen. ,,Het leuke is dat de verschillende generaties allemaal tijdens de show Buba te zien zijn, van opa Lutz en oma Monica tot kleindochter Sharon die een leuke act doet met Buba."

OPENHEID UITSTRALEN

Guiking geeft aan dat Freiwalds Menagerie Circus openheid wil uitstralen en graag wil laten zien hoe er gewerkt wordt. Mensen die belangstelling hebben in het circusleven, kunnen dus gerust eens een kijkje komen nemen, mits ze zich aan de regels houden en dieren niet voeren of benaderen. Naast Buba worden ook circusnummers gepresenteerd waarin wordt gewerkt met kamelen, zebra's, paarden, pony's en geiten. ,,De mensen van het circus willen met hun programma een ode brengen aan de vriendschap tussen mens en dier", vertelt Guiking.

BC-LEZERS BIJ PREMIÈRE

Tijdens de première vanavond in Boxtel zitten veertig abonnees van Brabants Centrum in de tent. Ze deden met enkele honderden anderen mee aan een lezersactie. Alle prijswinnaars zijn deze week persoonlijk geïnformeerd. De andere voorstellingen van het circus zijn op vrijdag 28 augustus (17.00 uur, familievoorstelling), zaterdag 29 augustus (15.00 en 19.00 uur) en zondag 30 augustus (14.00 uur).

FOTO BOVEN: De tent van Freiwalds Menagerie Circus staat klaar, de piste is deze week nog gebruikt als weide voor de circusdieren. (Foto: Peter de Koning).


BEZOEKERS VAN BEURS IN WITTLICH MAKEN KENNIS MET TOERISME

Boxtel weer naar Wirtschaftswoche

De gemeente Boxtel is ook dit jaar prominent aanwezig op de Wirtschaftswoche in jumelagestad Wittlich. De beurs wordt om de drie jaar gehouden en lokt doorgaans vele tienduizenden ondernemers en consumenten uit de hele regio Trier. Boxtel richt een stand in waarin bezoekers worden geïnformeerd over de toeristische mogelijkheden in nationaal landschap Het Groene Woud.

Volgens voorzitter Arjen Witteveen van het jumelagecomité Boxtel-Wittlich is de gemeente voor de derde keer aanwezig op de beurs, die op een bedrijventerrein buiten de Duitse stad wordt ingericht. ,,De beurs is een uitstekende plek om heel veel inwoners van Wittlich en omgeving te vertellen over alle toeristische kansen die Boxtel te bieden heeft."

In de stand die Boxtel krijgt toegewezen, worden onder meer attributen van oertijdmuseum De Groene Poort en automuseum Classic Park gepresenteerd. Verder worden folders uitgereikt van de vele toeristische activiteiten en recreatieve mogelijkheden die Het Groene Woud te bieden heeft. ,,We gaan ook reclame maken voor de ambities die Boxtel heeft met Agrifood en Greentech Park."

KUNST

Volgens Witteveen gaan mogelijk ook enkele kunstenaars mee naar de Wirtschaftswoche. Eerder deze zomer was Boxtel al aanwezig tijdens de manifestatie Kunst an Hecken und Zäunen in Wittlich, tijdens de Herfstfair nemen beeldend kunstenaars uit de jumelagestad deel aan De Rode Draad in hartje Boxtel.

Naast de voorzitter van het jumelagecomité zijn Geert Groen en Barend Faber andermaal bereid om alle beursdagen de stand van de gemeente Boxtel te bemannen. Ook tijdens de twee voorgaande edities werden duizenden bezoekers op enthousiaste wijze geïnformeerd over toerisme en recreatie in deze gemeente. Namens het gemeentebestuur zal in elk geval burgemeester Mark Buijs aanwezig zijn op de Wirtschaftswoche.

MEEDOEN?

Voorzitter Witteveen roept ondernemers in de toeristische en recreatieve sector op informatiemateriaal beschikbaar te stellen. Dat kan door de Boxtelse delegatie meegenomen worden naar Wittlich en wordt uitgereikt aan de bezoekers. Belangstellenden kunnen voor meer informatie bellen naar telefoonnummer 06- 53 42 89 51.

De Wirtschaftswoche in Wittlich duurt dit jaar van 18 tot en met 21 september. De beurs lokt vele tienduizenden ondernemers en consumenten. (Foto: Thomas Steinmetz).