Spelfragment uit het duel Irene 1 - Menos 1 uit november 2014.  (Foto: Albert Stolwijk).
Spelfragment uit het duel Irene 1 - Menos 1 uit november 2014. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GEMONDSE CLUB ZOEKT NOG WEL (ASSISTENT-)TRAINERS EN LEIDERS

Alle jeugdteams Irene kunnen starten

STEFAN LATIJNHOUWERS

Jeugdvoorzitter Steven Gevers van voetbalvereniging Irene in Gemonde kan opgelucht ademhalen. Hoewel er nog enkele vacatures voor trainers en leiders ingevuld moeten worden, is de club er met kunst- en vliegwerk in geslaagd om ervoor te zorgen dat alle junioren- en pupillenteams kunnen beginnen aan het seizoen.

Uit een overzicht bleek in juli dat er bijna dertig vacatures waren voor de begeleiding van de teams. ,,Mocht bij aanvang van de competitie blijken dat er teams zijn die onvoldoende leiders of trainers hebben, kan dit betekenen dat deze spelersgroepen niet of minder vaak kunnen trainen en dat er op zaterdag geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. We gaan ervan uit dat het niet zover zal komen", liet coördinator Marc Habraken (junioren) in juli weten.

En zover kwam het uiteindelijk ook niet. ,,De situatie was op dat moment echt nijpend", benadrukte Gevers deze week. ,,Vier teams dreigden uitgeschreven te moeten worden en geen competitievoetbal te kunnen spelen, terwijl drie andere elftallen niet konden trainen. We plaatsten verschillende oproepen op de website en via andere kanalen, maar dat leverde heel weinig respons op. Toen besloten we onze boodschap in iets krachtigere bewoordingen te verkondigen door aan te geven dat als er niet snel iets zou gebeuren we genoodzaakt waren om een aantal teams terug te trekken uit de competitie. Dat heeft geholpen."

De noodoproep heeft ertoe geleid dat de in totaal vijftien jeugdteams in ieder geval aan de competitie kunnen deelnemen. ,,Het zijn helaas wel weer dezelfde mensen die bereid zijn om desnoods drie teams te begeleiden of te trainen. Maar geweldig dat ze ons uit de brand willen helpen. Neemt niet weg dat nog steeds enkele vacatures ingevuld moeten worden voor leiders en (assistent-)trainers. Alle teams kunnen in ieder geval beginnen aan de competitie. Dat is al heel wat."
SENIOREN

Programma zaterdag 29 augustus

Irene 1 - WHV 1        (b) 18.00

Programma zondag 30 augustus

Irene 2 - Boxtel 6        (v) 10.00

DVG 8 - Irene 3        (v) 10.00

Essche Boys 3 - Irene 4        (v) 11.00

Programma dinsdag 1 september

Irene 1 - St.M.Gestel 1        20.00