Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Boxtel: uitstel

kapvergunning

kastanjeboom

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft nog geen besluit genomen over de kapvergunning die uitbater John van de Langenberg van het toekomstige restaurant De Rechter nabij de Zwaanse Brug heeft aangevraagd. Volgens wethouder Herman van Wanrooij is de beslistermijn verlengd om meer onderzoek te kunnen doen en een gedegen groenplan op te stellen.

De kastanjeboom staat al ruim honderd jaar in de tuin van Villa Het Hof, waarin Van de Langenberg volgende maand de deuren van zijn nieuwe restaurant wil openen. De boom heeft de kastanjebloedingsziekte en wordt op enkele punten al ondersteund om te voorkomen dat dikke takken eraf vallen. De aangevraagde omgevingsvergunning die het rooien van de boom moet toestaan, deed veel stof opwaaien omdat inwoners erg gehecht zijn aan de kolossale boom. Momenteel laat hij zijn kastanjes vallen.

Het gemeentebestuur is zich volgens wethouder Van Wanrooij bewust van de gevoelens, maar gaf al eerder te kennen dat veiligheid ook belangrijk is. ,,Momenteel worden de argumenten afgewogen. We nemen meer tijd voor de besluitvorming, zodat in samenwerking met de uitbater een groenplan opgesteld kan worden dat past bij deze monumentale villa."

Onlangs werden de zieke kastanjes bij de entree van begraafplaats Munsel gerooid.