Internationale dag palliatieve zorg

Aandacht voor mensen in hun laatste levensfase

De stichting Nabij houdt woensdag 7 oktober een informatieve avond over wat mensen in hun laatste levensfase en hun naasten doormaken en hoe de bezoekvrijwilligers van Nabij daarbij kunnen ondersteunen. De bijeenkomst in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof in Boxtel wordt gehouden in het kader van de internationale dag voor de palliatieve zorg met als thema 'Mijn leven dat jij niet kent'.

Nabij organiseert de bijeenkomst in samenwerking met zes professionele organisaties. Tijdens de avond krijgen bezoekers een indruk van en nemen zij een inkijkje in het leven in een hospice. Dat gebeurt door vertoning van de film 'Voor de Stilte'. In de film gaat ieder op eigen wijze om met zijn angsten en zicht op de naderende dood. Het leven blijkt hen in de laatste maanden meer te bieden dan zij zelf hadden verwacht.

Monique Kappen, specialist ouderengeneeskunde van het Boxtelse hospice Acacia (bij verpleeghuis Liduina) en kader-

Boxtel

Hippie- en ecomarkt

Buurthuis Forofiet aan het Ronduutje (achter de Voedselbank) vormt zondag 6 september van 11.00 tot 15.30 uur het decor voor een bourgondische hippie- en ecomarkt. Er verrijzen kraampjes waar de verkopers onder meer kleding, sieraden, kunst, planten en hapjes aan de man proberen te brengen. Ook klinkt er muziek en kunnen kinderen gebruik maken van speeltoestellen op het terrein. De toegang is gratis. Meer informatie over kraamverhuur en aanmelding via telefoonnummer (06) 53 46 12 42.

arts palliatieve zorg, begeleidt de film en gaat ook in op de belevingen en het welzijn, de sociale dimensie, van de mens in de palliatieve fase. Voor betrokkenen is aandacht voor hun welzijn van enorme betekenis. Voor de omgeving is vaak onduidelijk dat ze hierin veel kunnen betekenen voor de zieke en diens naasten.

Deelname is gratis, maar aanmelden is wenselijk via www.nabijpst.info of telefoonnummer (0411) 68 50 04 bij Charlotte de Windt-de Reeper, bestuurslid van Nabij. Koffie en thee staan vanaf 19.00 uur voor de bezoekers klaar. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.