Bloemsierkunst Marimba in top 4 landelijke vakwedstrijd

Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in Boxtel is op de vierde plaats geƫindigd van de nationale verkiezing van de bloemist van het jaar. Eigenaar Bart van Roosmalen is trots op die prestatie, maar betreurt dat hij niet op het erepodium is beland.

Met alle personeelsleden heeft Van Roosmalen de voorbije maanden gepassioneerd meegedaan aan de competitie, waarin werd gestreden door meer dan 130 bloemisterijen in heel Nederland. ,,De vakwedstrijd is nu voor de tweede keer gehouden door onze branchevereniging. Wij deden voor de eerste keer mee en als je dan vierde wordt, kun je alleen maar heel tevreden zijn", zegt Van Roosmalen.

In de eerste ronde werd door mysteryshoppers een bezoek gebracht aan alle bloemisterijen. Niet alleen het aanbod van bloemen en planten werd beoordeeld, ook de inrichting van de winkel en de klantvriendelijkheid van het personeel. Tijdens een publieksronde gooide Marimba hoge ogen; de bloemisterij aan de Van Beekstraat kreeg veel stemmen van klanten.

In de laatste ronde moest Marimba een verkoopidee presenteren. Gekozen werd voor een actie waarvan een deel van de omzet ten goede kwam aan het goede doel: Samenloop voor Hoop in Liempde.