Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

VOORVERKOOP ABONNEMENTEN 040FIT!

'We richten ons puur op fitness, niet op bijzaken'

HENK VAN WEERT

Als begin oktober de nieuwe sportschool 040FIT! opent in het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord in Boxtel, zullen bezoekers er geen bemande bar vinden en ook geen kledingshop. ,,We richten ons puur op fitness en niet op zaken in de zijlijn. Op die manier kunnen we sportbeoefening onder begeleiding voor een aantrekkelijke prijs aanbieden", vertelt Joris Kooter.

Mensen die een abonnement op een sportschool nemen, kijken toch vooral naar de kosten, weet Kooter uit ervaring. ,,Er is een groeimarkt voor ondernemingen als deze die een fair price aanbieden. Mensen gebruiken in een sportschool vaak, maar één of twee apparaten, maar moeten wel betalen voor het hele aanbod..."

Kooter is al verantwoordelijk voor de 040FIT!-vestigingen in Geldrop en Heeze en wordt ook manager van het Boxtelse filiaal. Om een voordelig abonnement aan te kunnen bieden, richt de nieuwe sportschool zich puur op fitness. ,,Natuurlijk kunnen bezoekers ook bij ons een drankje krijgen, maar we hebben niemand achter de bar. Met een ledenpas kunnen bezoekers straks zelf hun kopje koffie tappen. Ook een winkel met sportkleding zul je bij ons niet vinden. We richten ons echt op goed en veilig bewegen", zegt Kooter.

GOED OVERZICHT

Officieel krijgen de exploitanten van 040FIT! per 1 september de sleutel van de vroegere postsorteerderij, die eind vorig jaar tijdelijk in gebruik werd genomen door kunstenaarsvereniging Kunstlicht99. ,,Maar we kunnen momenteel al in het pand en zijn vooral druk met het opvragen van offertes en dergelijken voor het plaatsten van sporttoestellen. Bouwkundig hoeven we niet veel aan te passen. De grote zaal is prima geschikt en biedt ruim overzicht voor de instructeurs om de mensen die bezig zijn op de toestellen te volgen", aldus de vestigingsmanager.

In de sportschool komen alle toestellen die een bezoeker er mag verwachten: loopbanden, roeiapparaten, home- en crosstrainers en gewichtstoestellen. Ook plaatsen we een boksring waarin we personal trainingen gaan verzorgen. De vaste toestellen bieden plek aan zo'n tachtig sporters, maar daarnaast kunnen nog meer mensen gelijktijdig hun oefeningen doen. Onder meer met zogeheten kettlebells (zware tilgewichten), zandzakken, bokszakken en touwen.

Afgelopen week kwam het veelvuldig gebruik van anabole steroïden door jonge sportschoolbezoekers in het nieuws. Veelal jongemannen willen in een zo kort mogelijk tijd grote spierbundels kweken. Voor Kooter is het geen onbekend verschijnsel: ,,Maar als we merken dat jongens uit onze sportschool het spul gebruiken wijzen we ze resoluut de deur. Iedereen moet zich bij ons thuis voelen en daar past het gebruik van groeihormonen niet bij."

Deze week voert Kooter al de eerste sollicitatiegesprekken om aan geschikte medewerkers te komen. De website 040fit.nl is vanaf heden, donderdag 27 augustus, ook voor de Boxtelse vestiging online. Een jaarabonnement kost bij vooruitbetaling net geen twee tientjes; een tweede gezinslid betaalt de helft. Wie in de maand september bij 040FIT! aan de Fellenoord binnenloopt, kan bovendien gebruikmaken van een aantrekkelijke korting. Belangstellenden zijn op woensdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur welkom.

FOTO ONDER: Artist impressie zoals een deel van het interieur van het voormalige postsorteercentrum eruit moet komen te zien als sportschool. (Illustratie: Matrix Fitness, Houten).