EERSTE EDITIE PROEF LOKAAL LIEMPDE

Smullen bij hobbykoks met streekgerechtjes

Met het evenement Proef Lokaal Liempde beleeft het dorp zondag 27 september het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. D'n Tip in Liempde vormt het decor van het diner waar lokale en regionale leveranciers van 14.00 tot 19.00 uur allerlei gerechtjes gaan bereiden. De gerechtjes worden gemaakt met behulp van regionale producten.

Inmiddels hebben al veel leveranciers, bedrijven en keukenprins(ess)en zich aangemeld voor Proef Lokaal Liempde. Zij leveren ingrediënten uit de streek en/of bereiden speciaal voor dit evenement de lekkerste gerechten. Geitenkaas van de familie Van Heesch (Olland), edelhertenvlees van zorgboerderij De Hagelaar (Best), speltmeel en melk van Wim Jennissen (Liempde) en varkens- en kalfsvlees van de familie Vos (Liempde).

Het zijn slechts enkele voorbeelden van lokale en regionale leveranciers die betrokken zijn. Van al deze ingrediënten worden overheerlijke gerechtjes gemaakt. Daarnaast worden ook streekbieren geschonken, onder meer van de Liempdse Dorpsbrouwerij en brouwerij Sint Servattumus uit Schijndel.

De gerechtjes worden bereid door hobbykoks en bedrijven uit Liempde en omgeving. Van de bedrijven zijn onder meer groentewinkel De Pompoen betrokken, keurslager Willy Beerens, KCD Keukendesign Hans van der Doelen, kookpunt Oké, café De Durpsherberg, snackbar De Vuurput en Chinees restaurant Royal Mandarin.

Tijdens Proef Lokaal Liempde kan iedereen ontdekken wat Liempde en omgeving te bieden heeft als het gaat om lekker eten en drinken. Alle gerechtjes worden verwerkt in een receptenboekje dat tijdens Proef Lokaal Liempde verkrijgbaar is. Het programma wordt aangevuld met live optredens van het duo Puur en zangduo Sem en Sophie.

Ook aan kinderen wordt gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, spelen in een bak met maïskorrels of meedoen aan een wedstrijd zaklopen. Proef Lokaal Liempde wordt georganiseerd in samenwerking met hofkapel De Kromploegers en vindt plaats daags na het Oktoberfest. De entree is gratis. De betaling van de gerechtjes verloopt via muntjes.