Zanger Ruud Kuijpers van The Explosion Rockets steelt de show in partycentre Denziz. Het repertoire van de rock 'n rollgroep telt meer dan driehonderd nummers. (Foto: Peter de Koning).
Zanger Ruud Kuijpers van The Explosion Rockets steelt de show in partycentre Denziz. Het repertoire van de rock 'n rollgroep telt meer dan driehonderd nummers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EXPLOSION ROCKETS IN OKTOBER OP BÜHNE IN LENNISHEUVEL

Viva Las Vegas klinkt nu ook in Boxtel

Geen concert van The Explosion Rockets is hetzelfde. De liefhebbers van de rock 'n rollband die zaterdag present waren bij het optreden in partycentre hoorden Viva Las Vegas van Elvis Presley voor het eerst. En twee andere bossa nova-hits van The King én de drumsolo Little B waarmee The Shadows vroeger furore maakten.

,,Ons repertoire telt momenteel meer dan driehonderd nummers, waardoor we regelmatig kunnen wisselen en er altijd een verrassing is voor onze fans", vertelt slaggitarist Thom Sens uit Boxtel. Zaterdag liep Denziz niet helemaal vol voor het optreden van The Explosion Rockets, mede door een 'concurrerend' evenement in Schijndel. ,,Maar het was toch heel gezellig en we hebben iedereen heerlijk kunnen vermaken."

Sens geeft aan dat The Explosion Rockets gemiddeld driemaal per maand optreden. ,,Dat doen we in Nederland, maar ook over de grens. Eerder deze man traden we op tijdens een festival in Luxemburg. Ook waren we te gast op een festival in Bad Nauheim waar Elvis vroeger gelegerd was. Volgend jaar staan we daar weer. Als hoofdact voor negenduizend mensen!"

Op 3 oktober treedt The Explosion Rockets op in zaal 't Voske, op de plek waar tot voor kort café/zaal De Trol was gehuisvest in Lennisheuvel. De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Ook dan verwacht Sens weer veel trouwe fans. ,,Ze komen uit heel Nederland. In Denziz zag ik mensen uit Hoogkarspel, Nieuwegein en Steenbergen."