Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RONDJE LANGS DE VELDEN MET BRABANTS CENTRUM

Amateurvoetbal klaar voor de aftrap van seizoen 2015-2016

ODC heeft wellicht alle reden tot optimisme. In de bekerwedstrijd tegen plaatsgenoot Boxtel liet men zaterdagavond in ieder geval zien dat de ploeg beter én verder was in de voorbereiding dan de Munselbrigade. ,,En toen ontbraken Roel van Lokven en Bas van der Pasch nog", weet een tevreden coach Frank van den Berg. ,,Alles bijeen kennen we een goede voorbereiding. We staan nu weer in een afdeling met veel nieuwkomers."

Hij vervolgt: ,,Onze positie is vooraf moeilijk in te schatten. Als we de prestatie van het afgelopen seizoen evenaren, zouden we het fantastisch doen. Clubs kijken nu natuurlijk ook anders tegen ons aan". Vorig jaar debuteerden de tricolores met veel succes in de tweede klasse. ,,De komende weken zullen ons wijzer maken."

ODC begint op de eerste septemberzondag in Nuland bij Prinses Irene. De week daarna komt Real Lunet uit Vught naar sportpark Molenwijk.

INTENSIEF

Bij Boxtel is Henri van den Braak de eindverantwoordelijke. Eerder had hij de rood-witten in het seizoen 2001-2002 onder zijn hoede. Voordat hij terugkwam op het oude honk was de Oisterwijker gedurende zes seizoenen zeer succesvol bij Beerse Boys in Middelbeers. Hij bracht ze van de vierde naar de eerste klasse.

,,Het bevalt me prima op Munsel", zegt Van den Braak. ,,We hebben gedurende drie weken vaak en intensief getraind. Vaker en intensiever dan voorheen blijkbaar. De opkomst is prima. We moeten aan elkaar wennen. Dat krijgt de tijd. Het verschil tussen één en twee is giga-groot. Dat is een nadeel. Tegen ODC waren we niet volledig. De derby had bij ons ook geen prioriteit. Alles is gericht op de eerste competitiewedstrijd. Misschien komt dat ook nog wel te vroeg", houdt Van den Braak wat reserve in acht. ,,We werken keihard en dat schept vertrouwen".

Boxtel begint op eigen bodem tegen het Vughtse Zwaluw VFC.

INVESTEREN

Bij vierdeklasser Essche Boys is René van der Putten 'de eerste man'. Hij heeft de blauw-witte formatie nu voor het tweede seizoen onder zijn hoede. ,,Er heerst hier steeds een gemoedelijke dorpscultuur. Ik kan in een prima sfeer werken", aldus de coach die voorheen bij RKKSV in Kruisstraat actief was. ,,We investeren in de jeugd en zijn dus weer met een jonge groep begonnen, zonder spelers van buitenaf. Dat was vorig jaar niet anders. Inmiddels zijn er vijf voormalige A-junioren doorgestroomd als basisspelers in het eerste."

Routiniers zijn lager gaan voetballen. Esch bekert tegen Rhelico (3-2 winst), Alem en Haaften. ,,We zitten in een ijzersterke vierde klasse", meent Van der Putten. ,,We zullen het met onze groep moeilijk krijgen. Handhaving is dan ook het doel", aldus de ambitieuze coach. De Essche hoofdmacht begint in september tegen de amateurs van Eindhoven in de Lichtstad.

FLINK AAN DE BAK

De andere vierdeklasser is het Liempdse DVG. Daar is Jan Peijnenburg trainer. Hij nam het afgelopen seizoen afscheid van routinier Piet van der Velden. ,,We zijn eind juli met een brede selectiegroep begonnen. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop we in de voorbereiding bezig zijn. We staan nu in een voor ons nieuwe afdeling in Zuid 1. We zullen flink aan de bak moeten. Onze groep is aangevuld met vier A-junioren. Ruud Peijnenburg is daarbij potentieel eerste elftalspeler. We ronden de komende week onze voorbereiding af en we gaan de uitdaginng vol aan".

De Liempdse ploeg begint de competitie tegen het Eindhovense DBS.

SAMENWERKING

Kirk Koningstein zwaait bij vijfdeklasser LSV in Lennisheuvel de scepter. Met een smalle selectiegroep van zestien spelers gaat hij aan de slag. ,,Ze zijn erg gemotiveerd. We trainen bijzonder gedreven en er is een prima opkomst."

LSV bekert tegen DOSKO '32 uit Duizel, tegen de buren van De Bocht '80 uit Oirschot en tegen het Eindhovense Wodan. ,,Ik heb het prima naar mijn zin hier. De selectie is op sterkte. Het eerste en tweede team werken in de trainingsopbouw nauw samen. Dat gaat prima." LSV opereert het komende seizoen in de vijfde klasse. De ploeg uit Lennisheuvel begint de competitie thuis tegen Elsendorp.

GOED BEZIG

Vijfdeklasser Irene staat onder leiding van Alex Raaijmakers. De club hád een sprong naar de vierde klasse kunnen maken, maar verloor in een beslissingsduel tegen SCMH uit Mariaheide. ,,Toch hebben we nu weer eenzelfde doelstelling neergezet. We willen een periodetitel pakken of hoog eindigen op de ranglijst, zodat dat wellicht recht geeft op de nacompetitie. We zijn goed bezig in de aanloop naar september en we hebben er al veel trainingsarbeid en enkele wedstrijden opzitten."

Irene zag doelman Coen Hermans vertrekken naar ODC in Boxtel. ,,We hebben nu een nieuwe keeper in Patrick van Osch en verder geen verloop. Dat is een geweldig voordeel", vindt Raaijmakers. Maarten en Barry Klokstra kwamen van Blauw Geel '38 naar de Gemondse club. ,,Ook dat is een geweldige aanvulling", meent Raaijmakers. De hoofdmacht begint in Lieshout bij ELI.

De bal gaat weer rollen. De verwachtingen zijn gecreëerd. Het publiek zal bij het mooie amateurvoetbal, ook dit jaar, weer de grote winnaar zijn.

FOTO BOVEN: Vijfdeklasser LSV bekerde zondagmiddag tegen Dosko. (Foto: Peter de Koning).