UITmarkt en Bockesprongen openen nieuw cultuurseizoen

Het traditionele cultuurweekend in Boxtel staat gepland op 19 en 20 september. Op zondag biedt festival Bockesprongen weer een aantrekkelijke mix van straattheater, live muziek en jeugdcreativiteit. De avond ervoor staat Podium Boxtel in het teken van de UITmarkt, dé plek waar lokale cultuurmakers aan het publiek tonen wat ze komend seizoen in petto hebben.

Straattheater op en om de Markt staat centraal tijdens het zondagmiddagprogramma van Bockesprongen. Het gezelschap Directie & Co pakt uit met de voorstelling WAS XL: zes vrouwen en een berg lakens, balancerend op het snijvlak van dans, theater en beeldende kunst. 'Vreemde gasten' van Meatball & Van de Camp gaat over twee circusbroers en hun olifant Hannibal. Na de voorstelling trakteren zij op het 'Doe-maar-mee-Circus'. Go Solo van Tukkers Connexion is een straatperformance over een dappere artieste met truck en trailer. De twee gladde jongens van Cirque de la Lune lokken klanten voor een kort obscuur spektakel. Tussen alle bedrijven door zal absurdist Berry Knapen toeslaan met zijn maffe typetjes vol humor. Boxtels talent is er in de vorm van Tiga-dansgroep Screamin. Sterre, Lizette, Nine, Bibi, Yasmine en Illias traden afgelopen jaar al vaker succesvol op en gaan ook op Bockesprongen het publiek verbazen met hun energieke danskunst. De groep staat onder leiding van Steffie van der Meijden.

Creatieve kinderen kunnen op zondagmiddag hun hart ophalen bij De Tuttebellen. Zij veranderen kinderen in wandelende lentetuintjes. De betovering bestaat uit gezichten schminken, haren invlechten en het toevoegen van een zelfgemaakte haaraccessoire of gekleurde hairfeather en nog heel veel meer.

Op het muziekpodium in de Oude Kerkstraat, bij Eetcafé De Kerk, bijt de Boxtelse band Mateus om 14.15 uur het spits af met covers in een verrassend en veelal akoestisch jasje. Daarna is het podium achtereenvolgens voor The Mothmen (catchy garagepunk), Cowboys of the Sky (punky rock'n roll), Stardusters (Neil Young tributeband), CUDA (cow rock/punk) en BoXruBa (alternative indie-rock). Nieuw is de JRL Talent Stage, vanaf 13.30 uur. In samenwerking met het Jacob Roelandslyceum krijgen talenten van deze school de kans zich te presenteren aan het publiek.

UITMARKT

De Boxtelse UITmarkt op zaterdagavond en Festival Bockesprongen op zondagmiddag vormen samen al enkele jaren een succesvolle combinatie. De samenwerkende partners zetten deze formule voort, breiden deze uit en presenteren op zaterdagavond 19 september een aansprekend programma in en om Podium Boxtel. Na de officiële start om 19.50 uur ontrolt zich een gevarieerd programma door tientallen lokale cultuurmakers en creatieve ondernemers.

Liefhebbers van een goed gesprek, lekker eten en theatervermaak zijn al eerder op de avond welkom voor de bijzondere thema-maaltijd door Teejatergroep Orion. Na de succesvolle Breugheliaanse maaltijd van vorig jaar serveert het Lennisheuvelse toneelgezelschap dit keer in western-style in de saloon Silver Duck. Dat gebeurt om 17.45 en 18.45 uur. Plaatsen reserveren (12,50 euro) kan via ellenkeesloo@gmail.com

Meer gedetailleerde informatie over de UITmarkt en Bockesprongen volgt de komende weken. Het Bockesprongen-programma staat ook op www.bockepruik.nl