Afbeelding
Foto: Rabobank

RABOBANK LAUWERT 129 VRIJWILLIGERS

MEP-uitblinker Lian pronkt

op shirt Oranje-hockeyers

Lian Langerwerf is een van de 129 hockeyvrijwilligers die een bijzondere rol speelt tijdens het Europees kampioenschap hockey, dat tot en met 30 augustus in Londen wordt gehouden. De naam van de Boxtelse prijkt namelijk op de wedstrijdshirts waarin de Oranje-teams het kunstgras betreden.

Langerwerf is met de andere vrijwilligers door clubleden betiteld als een 'onmisbare 'uitblinker'. Het uitblinker-shirt dat speciaal voor het EK is ontworpen, is een initiatief van de Rabobank om de clubvrijwilligers en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten. De Rabobank riep hockeyend Nederland in de tweede helft van het afgelopen seizoen op om de uitblinkers van hun eigen vereniging te nomineren.

Dat gebeurde massaal, zo meldde de hoofdsponsor van het Nederlands hockey deze week. Bij MEP werd Langerwerf uitgeroepen tot uitblinker en om die reden is haar naam toegevoegd aan het lijstje toppers die als eerbetoon op de shirts zijn gedrukt. ,,In totaal kwamen bijna duizend nominaties binnen, wat wel bewijst dat elke club zijn eigen stille krachten kent die er week in week uit voor zorgen dat alles op rolletjes loopt", zo stelt de Rabobank. Op de website www.rabosport.nl is het shirt met alle namen te zien.

REUZENSHIRT

De sponsor heeft van het EK-shirt een reuzenexemplaar laten vervaardigen. Dat zal tijdens de wedstrijden van Nederland worden uitgerold op de tribune om de teams aan te moedigen. Na afloop van het toernooi in Londen worden de wedstrijdshirts van de internationals verloot onder alle uitblinkers.

De Rabobank investeert naar eigen zeggen 'structureel' in de top en in de breedte van het hockey. Met ongeveer 75 procent van alle hockeyverenigingen in Nederland heeft de Rabobank een relatie. Ook MEP werkt nauw samen met de Rabobank; de club heeft al jarenlang een sponsorovereenkomst met de bank.