Afbeelding
Foto: De Merletten

OPEN ZOMERTOERNOOI IN TEKEN VAN... KERSTMIS

20.643 minuten tennis bij De Merletten

Geen bonte kleding tijdens de finales van het jaarlijkse Rabobank open toernooi bij tennisvereniging De Merletten in Boxtel. De reden: het sportevenement stond in het teken van Kerstmis en daarom moesten alle spelers in een sneeuwwit tenue in actie komen op het Santa Court. Na 285 tenniswedstrijden werden zondag de laatste wedstrijden gespeeld en werden Daan Maasland en Yvon Roelofs gehuldigd als toernooiwinnaars.

Tijdens de finaledag kwamen ook veel Boxtelse spelers in actie. In de enkelspelfinale kwam Merletten-speler Boris Oomes in actie tegen Maasland uit Geldrop. Het talrijk opgekomen publiek zag Oomes, die een vaste waarde is voor het vlaggenteam van de Boxtelse tennisclub, onderuit gaan: 6-1, 6-2. In de vrouwenfinale won Roelofs van Robin Vugs met 7-6, 6-0.

Aan het 'kersttoernooi' van De Merletten werd deelgenomen door liefst 246 tennissers uit Boxtel en verre omgeving. Samen speelden gedurende een week 20.643 minuten tennis op de banen in sportpark Molenwijk. Deelnemers werden dagelijks over alle resultaten geïnformeerd via een 'kersstukje'. In het finaleweekend werden tientallen wedstrijden afgewerkt.

De namen van alle winnaars staan hieronder.

HE2: Daan Maasland. HE3: Robin Roelofs. DE3: Yvon Roelofs. GD3: Tom van Ooij en Suzan Spierings. HE4: Mike Jansen. HD4: Bart Roks en Rein van de Ven. DE4: Moniek Kemps. DD4: Maud Coolen en Yvette van Zeeland. HE5: Niels Veldhuizen. HD5: Willem van Dijk en Wilbère Mosink. DE5: Shaimaa Arafa. DD5: Susan van de Loo en Claire Pijnenburg. GD5: Willem van Dijk en Sharin Blommers. HE6: Niek Smeets. DE6: Laura de Vries. HD6 17+: Iwan van Brussel en Marcel van den Nouweland. DD6 17+: Karlijn de Buck en Ika van der Pasch. GD6 17+: Rob Spierings en Lenny Kaarsgaren. HE7: Daan Aarts. DE7: Anne Hessels. HD7 17+: Dennis Pastoor en Barry Veenstra. DD7 17+: Sanne Kluijtmans-van den Heuvel en Malou Oostreholt. GD7 17+: G.M. van Dulmen en Linda Gougou. HE8: Niels Steenbakkers. DE8: Linda Gougou. HD8 17+: Caspar Felling en Hans Kuipers. DD8 17+: Marja van Kempen-Van Dijk en Isabel van der Zande. GD8 17+: Rob van den Bol en Inge Kluijtmans- v.d. Bol.

FOTO BOVEN: Sharon Blommers juicht nadat ze met tennispartner Willem van Dijk de zege heeft behaald in het gemengd dubbelspel. (Foto: De Merletten).


Beginnerscursus hardlopen
bij atletiekvereniging Marvel

In het voor- en najaar kunnen mensen bij atletiekvereniging Marvel tijdens een zeven weken durende cursus kennismaken met de hardloopsport. Start to Run gaat zaterdag 5 september van start op de Boxtelse atletiekbaan in sportpark Den Wielakker.

De beginnerscursus bestaat uit zeven trainingsochtenden waarbij deelnemers begeleid worden door ervaren looptrainers van Marvel. Iedere training bestaat uit een stukje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige komen langs en brengen de deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende hardlopers.

Lopers zijn aan het einde van de cursus in staat drie kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat wordt uitgetest met een afsluitende 'Start to finish'-trainingsloop op de zevende zaterdag.

Na afloop wordt ook uitleg gegeven over mogelijke vervolgtrainingen bij Marvel. Deelnemers ontvangen ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner's World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Aan de deelname zit voor vier maanden een lidmaatschap van de atletiekunie gekoppeld zodat iedereen verzekerd is tijdens de trainingen en korting krijgt op producten van de bond.

De kosten bedragen 47,50 euro. Aanmelden is mogelijk via www.starttorun.nl, vink bij locatie 'Boxtel, AV Marvel clubhuis Markant' aan. Neem voor meer informatie contact op met Michel van de Ven van Marvel via e-mailadres m.vdven@samenleren.net.