Pitcher Evelein Gerrits in actie voor de softbalsters van Ducks, die het zondagmiddag opnamen tegen Nuenen. (Foto: Peter de Koning).
Pitcher Evelein Gerrits in actie voor de softbalsters van Ducks, die het zondagmiddag opnamen tegen Nuenen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NUENEN WINT SOFTBALDUEL IN 'DEN WIELAKKER'

Ducks blijft streven naar promotie

Ondanks een pijnlijke 11-5 nederlaag in sportpark Den Wielakker blijft promotie in beeld voor de softbalsters van Ducks. De Boxtelse vrouwen verloren zondag in eigen huis van Nuenen, maar kunnen nog steeds een stapje hoger zetten. Dan moet komende zondag wel gewonnen worden van Twins uit Oosterhout.

In de eerste inning kende Ducks een prima start dankzij twee honkslagen van Nikki van Nes en Evelien Gerrits. Omdat Nuenen slechts eenmaal scoorde in de openingsinning, begonnen de Boxtelse softbalsters met een kleine voorsprong aan het vervolg van de wedstrijd.

In de tweede inning wist Lonneke van Loene voor Ducks de thuisplaat te bereiken. De tegenpartij had in deze inning een goede slagbeurt waardoor vier punten werden gescoord. Nuenen kwam daardoor op een 4-5 voorsprong op het Boxtelse gras.

DRIEHONKSLAG

In de volgende innings wist Ducks niet op de honken te komen en kreeg de ploeg nóg een aantal punten tegen. Uiteindelijk konden de Boxtelse softbalsters in de zesde inning nog één puntje te scoren dankzij een prachtige driehonkslag van Laura van Zetten, maar het kwaad was toen al geschied voor de thuisploeg. Nuenen won met riante cijfers.

Om de koppositie in de klasse te behouden en daarmee in beeld te blijven voor promotie, moet Ducks de komende wedstrijden winnen. De eerste horde wordt zondag 30 augustus opnieuw in eigen huis genomen als de vrouwen van Twins op bezoek komen. De honkballers van Ducks nemen het na de zomerstop eveneens op tegen Twins, maar spelen hun duel in Oosterhout.

Uitslagen zaterdag 23 augustus

Softbal: Ducks 1 - Nuenen        5-11

Honkbal: Gryphons - Ducks 1        2-11

Programma zaterdag 29 augustus

Beeball majors: PSV - Ducks        10.00

Pup. honkbal: Ducks - Cardinals        11.00

Pup. softbal: Ducks - Stags        13.00

Programma zondag 30 augustus

Asp. softbal: Twins - Ducks        10.00

Honkbal: Royals - Ducks        10.30

Softbal: Ducks 1 - Twins        15.00

Honkbal: Twins - Ducks 1        18.30

Programma donderdag 3 september

Pup. honkbal: Nuenen - Ducks        19.00

FOTO ONDER: Pitcher Evelein Gerrits in actie voor de softbalsters van Ducks. (Foto: Peter de Koning).