Lotte Witlox stuit een van de aanvalsters van Nijmegen. Op de achtergrond zijn haar teamgenoten Robin Nettekoven (rechts) en Lieke Postema zichtbaar.
Lotte Witlox stuit een van de aanvalsters van Nijmegen. Op de achtergrond zijn haar teamgenoten Robin Nettekoven (rechts) en Lieke Postema zichtbaar. Foto: Peter de Koning

'UNILUX-TOPTOERNOOI PAST BIJ AMBITIEUZE HOCKEYCLUB'

Summer Trophy geeft MEP veel elan

MARC CLEUTJENS

De finale van de eerste Unilux Summer Trophy was net afgelopen toen het begon te regenen in Molenwijk. Hockeyclub MEP hield er drie dagen een sterk bezet toernooi waaraan enkele hoofdklassers meededen. Den Bosch en Nijmegen waren de winnaars.

Die hoofdklassers zorgden meteen op vrijdagavond al voor een spectaculaire ouverture: de mannen van Den Bosch klopten Pinoké met 4-2. ,,MEP leeft onder de mensen", glunderde voorzitter Peter Langenhuijsen toen hij zaterdagochtend terugblikte op de eerste toernooidag en tevreden constateerde dat het ook op de tweede dag zonnig was. ,,En ook zondag zal de zon schijnen en kun je dus echt spreken van een Summer Trophy."

Met Unilux heeft MEP een sponsor in huis gehaald die de club als het even kan langer aan zich wil binden. ,,Een mooi bedrijf waarmee we graag meer jaren willen samenwerken." Langenhuijsen geeft aan dat MEP het sponsorbeleid aardig op de schop heeft gegooid. ,,Sponsoring is meer dan een reclamebord langs het veld ophangen. Denk ook aan narrowcasting in ons clubhuis en acties via sociale media en uitingen op de website."

WATERVELD

In de aanloop naar de Unilux Summer Trophy verliep niet alles even soepel. Zo gaven de hoofdklassers te kennen dat ze uitsluitend op een waterveld wilden spelen. De toernooiorganisatie zag zich daarom genoodzaakt bij MOP in Vught aan te kloppen om ook op het waterveld aldaar wedstrijden af te werken. De hockeyvrouwen van MEP speelden vrijdagavond tegen het sterke Clifton uit Engeland 'thuis' in Vught.

De hockeysters verloren met 3-0 van de sterke formatie, die tot de beste vijf teams van Engeland gerekend mag worden. Voorzitter Langenhuijsen zag de vrouwen zaterdag met 8-0 het schip ingaan tegen overgangsklasser Nijmegen. ,,Ook geen schande omdat die ploeg echt een stapje hoger speelt. Bedenk bovendien dat die meiden gisteravond ook al een zware pot gespeeld hebben." De komende weken wordt de voorbereiding geïntensiveerd, zodat MEP 1 klaar is voor de start van de competitie.

HOOGGESPANNEN

De hockeymannen van MEP openden vrijdag sterk tegen Union, dat op 2-0 voorsprong kwam maar toe moest staan dat de Boxtelaren tegen de overgangsklasser een remise uit het vuur sleepten. ,,Ze hebben eerder al gewonnen van Were Di en de verwachtingen zijn dit jaar hooggespannen", zegt Langenhuijsen, die aangeeft dat MEP twee jaar geleden een nieuwe weg is ingeslagen. ,,Onze club moet nog meer de talk of the town worden, gaan leven onder jong en oud."

Die hartenwens komt nu al uit, zo constateert de voorzitter. ,,Bij de meisjes hebben we sowieso altijd veel teams en nu kunnen we ook bij de jongens in alle leeftijdscategorieën twee elftallen samenstellen. We zien dat we een grotere aantrekkingskracht hebben in de regio en begroeten steeds meer talenten uit omliggende dorpen, zoals Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught."

Het leidt ertoe dat MEP momenteel ruim 850 leden telt. ,,Maar we willen niet alleen kwantiteit, maar ook kwaliteit. En natuurlijk willen we ons sportpark daarvoor in orde maken. Het clubhuis is klaar, we hebben twee prima velden. Maar er zijn meer wensen." Langenhuijsen doelt op de aanleg van een groter parkeerterrein op de hoek van de Molenwijkseweg en de Eikenlaan. Daarover wordt al enige tijd onderhandeld met de gemeente. ,,Ook het derde veld moet binnen enkele jaren gerenoveerd worden. Verder gaan we ons sportpark aankleden met zes jeu de boulesbanen en een boomgaard." Lachend: ,,Zo zie je maar, we doen veel meer dan alleen maar hockeyen."

IJZERSTERK

Na drie dagen tophockey kon de balans worden opgemaakt en bleken de hoofdklasser van Den Bosch de meeste punten bij elkaar gesprokkeld te hebben om met de eerste Unilux Summer Trophy naar huis te gaan. Bij de vrouwen won het ijzersterke Nijmegen, dat uitkomt in de overgangsklasse en in het duel met MEP liet zien over uitzonderlijke klasse te beschikken. Net als Den Bosch een verdiende winnaar van de zomercup, die MEP drie dagen lang zoveel elan heeft gegeven.

BOVENSTE FOTO: Lotte Witlox stuit een van de aanvalsters van Nijmegen. Op de achtergrond haar teamgenoten Robin Nettekoven (rechts) en Lieke Postema.


Revanche houdt

bridgedrive

in De Walnoot

De Boxtelse bridgeclub Revanche opent het nieuwe winterseizoen ook dit jaar traditiegetrouw met de Walnoot-bridgedrive. In het gelijknamige gemeenschapshuis wordt zondag 11 oktober gebridged.

Bridgeliefhebbers kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de Walnootdrive, waarvoor jaarlijks veel animo is. Deelname staat open voor iedereen, thuisbridgers én bij een club aangesloten spelers. Er wordt gespeeld in drie lijnen; er zijn zes rondes van vier spellen. De zaal is op 11 oktober open vanaf 13.00 uur, de eerste spelen worden vanaf 13.30 uur gespeeld. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. Deelname kost tien euro per bridgepaar. Inschrijven: bcrevancheboxtel@gmail.com.

Bridgeclub Revanche bestaat in 2015 zestig jaar. Vanaf 1 september worden op donderdag open bridgemiddagen gespeeld in De Walnoot. Meer informatie: Bert Hermkens, telefoon (0411) 67 42 46, bhermkens@home.nl of Peter van de Ven, telefoon (0411) 63 16 84, pa.vd.ven@hccnet.nl.

Jens van Leuken aan de bal namens de jongens van MEP B1. Het team speelde een vriendschappelijk drieluik tijdens de Unilux Summer Trophy. (Foto's: Peter de Koning).