Deelnemers aan de jaarlijkse mountainbike van LTC Het Groene Woud verlaten het asfalt nabij café Het Groene Woud in Liempde. Zondag 6 september rekenen de organisatoren op meer dan 800 deelnemers. (Foto: Peter de Koning).
Deelnemers aan de jaarlijkse mountainbike van LTC Het Groene Woud verlaten het asfalt nabij café Het Groene Woud in Liempde. Zondag 6 september rekenen de organisatoren op meer dan 800 deelnemers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WEDSTRIJD BELEEFT 14E EDITIE IN LIEMPDE

Het Groene Woud rekent op 800 mountainbikers

Als de weergoden meewerken verwachten de wielerliefhebbers van trimclub LTC Het Groene Woud minstens achthonderd deelnemers aan de start van de veertiende MTB-toertocht. Zondag 6 september is het weer zover en vormt café Het Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde het startpunt voor het doorgaans massaal bezochte sportevenement.

Zelfs als het tegenzit met het weer, zullen mountainbikers van heinde en verre komen om mee te doen aan een van de drie tochten die LTC Het Groene Woud heeft uitgestippeld in het gelijknamige nationaal landschap. De ervaring leert dat mountainbikers zich niet af laten schrikken door een beetje regen en ook niet vies zijn van een spatje modder meer of minder. Bovendien kan de fiets na afloop netjes schoongespoten worden.

Deelnemers aan de MTB-toertocht kunnen op 6 september kiezen voor een van de drie tochten die zijn uitgezet. Men kan gaan voor een tocht van 35, 50 of 65 kilometer. Wie mee wil doen, kan zich tussen 08.30 en 10.00 uur inschrijven bij café Het Groene Woud. Daar is voldoende parkeergelegenheid.

De drie tochten voeren door de gemeenten Boxtel, Veghel en Sint-Oedenrode en doorkruisen onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen. Natuurlijk liggen begin- en eindpunt in de prachtige Geelders.

Deelname aan de MTB-toertocht in Liempde kost drie euro voor leden van de NTFU, niet-leden betalen vier euro. Het parcours is volledig uitgezet met pijlen en voorzien van twee pauzeplaatsen waar een hapje en een drankje te nuttigen is. Na afloop is het een goede traditie om nog een verfrissing te nemen op het terras van café Het Groene Woud en daarna pas huiswaarts te keren.

Meer weten? Kijk op www.ltchetgroenewoud.nl.