In afwachting van een grote hijskraan wordt de gekantelde truck leeggehaald. In de laadbak bevond zich puin dat met een graafmachine werd overgeladen. (Foto: Marc Cleutjens).
In afwachting van een grote hijskraan wordt de gekantelde truck leeggehaald. In de laadbak bevond zich puin dat met een graafmachine werd overgeladen. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

CHAUFFEUR ONGEDEERD NA BUITELING

Truck kantelt op 'smalle' Kapelweg

De Kapelweg in Boxtel is vrijdagmiddag enige tijd gestremd geweest vanwege een eenzijdig ongeval met een vrachtwagen. De truck raakte nabij de overweg naar Tongeren van de weg en belandde in de spoorsloot. De bestuurder bleef ongedeerd en kon assisteren bij de berging.

De brandweerkorpsen van Boxtel en Haaren werden omstreeks vijf uur 's middags gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Kapelweg. Bij aankomst bleek dat de truck al enige tijd in de sloot lag en dat de chauffeur er zonder kleerscheuren was uitgeklommen. De brandweer hoefde niet in actie te komen.

De laadbak van de gekantelde vrachtwagen werd door een graafmachine leeggeschept. Het puin dat erin zat, werd overgeladen en met een tractor afgevoerd. Daarna werd een grote hijskraan ingezet om de truck uit de sloot te halen. Het verkeer werd omgeleid via Tongeren.

Op last van de brandweer en in overleg met ProRail werd besloten om het treinverkeer niet te stremmen. Wel moesten de treinen 'onder lastgeving' rijden en met lage snelheid passeren.

Buurtbewoners mopperden dat het regelmatig voorkomt dat er (bijna-)ongevallen zijn op de Kapelweg. ,,Deze weg is gewoon te smal voor vrachtverkeer en dus moet die rondweg er eindelijk eens komen", foeterde een bewoner van Tongeren.