Boswachter Inge van Dongen (tweede van links) begeleidde in juni nabij de Huisvennen in de Kampina vier deelnemers aan de droomwandeling in het natuurgebied. (Foto: Peter de Koning).
Boswachter Inge van Dongen (tweede van links) begeleidde in juni nabij de Huisvennen in de Kampina vier deelnemers aan de droomwandeling in het natuurgebied. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PRESENTATIE UITKOMSTEN 'DROOMWANDELING' IN OISTERWIJK

Toekomst Kampina in schijnwerpers

De toekomst van de natuurgebieden Kampina en Oisterwijkse Bossen en Vennen staat donderdag 3 september centraal tijdens een informatieavond in het nieuwe bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tijdens de bijeenkomst in het eerder dit jaar heropende Groot Speijck worden onder meer de resultaten van de in juni gehouden droomwandeling bekendgemaakt.

Volgens boswachter Inge van Dongen hebben deelnemers aan de droomwandeling en andere gesprekken met Natuurmonumenten aangegeven hoe de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen er over pakweg twintig jaar uit zullen zien. Met behulp van kaartjes, foto's en interactieve spellen konden de 'dromers' tijdens een wandeling door de Kampina in juni aangeven hoe zij de toekomst van het natuurgebied zien.

De nadruk van de presentatie in het bezoekerscentrum zal volgens Van Dongen liggen op de wijze waarop recreatie kan plaatsvinden in de natuur tussen Boxtel en Oisterwijk. ,,Het staat vast dat er grote verschillen zijn tussen de rustige Kampina en de veel drukkere Oisterwijkse Bossen en Vennen." Concrete maatregelen en projecten worden nog niet in kaart gebracht, het gaat om globale ideeën die later dit jaar verder worden uitgewerkt.

Bezoekers van de informatieavond kunnen op 3 september meedoen aan een interactief programma dat duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Mensen die willen deelnemen, melden zich aan bij boswachter Van Dongen: i.vandongen@natuurmonumenten.nl.