Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Heidewandeling in Kampina

IVN Oisterwijk en LNMH Haaren houden zondag 30 augustus een wandeling over de bloeiende heide van de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

In deze periode van het jaar staat de heide van de Kampina in bloei, mede door de beheermaatregelen die Natuurmonumenten de laatste jaren heeft doorgevoerd. Vergrassing wordt teruggedrongen en heide krijgt weer meer kans.

Niet alleen wordt het beruchte pijpenstrootje verwijderd door te plaggen, ook overweegt Natuurmonumenten op beperkte schaal het gras te verbranden. Volgens boswachter Inge van Dongen zou dat ook in de Kampina kunnen gaan gebeuren, maar is daarover nog geen besluit genomen. ,,Voordat we heide gaan afbranden, verstrekken we altijd eerst informatie over deze werkzaamheden zodat bewoners van het gebied weten welke maatregelen worden uitgevoerd en waarom we dat doen", aldus Van Dongen.

Deelnemers aan de heidewandeling gaan op pad met ervaren gidsen die de mooiste plekjes van het heidegebied laten zien. De excursie start om 09.30 uur; het vertrekpunt is gelegen bij de parkeerplaats aan het einde van de verharde Posthoornweg in Oisterwijk. De tocht duurt tot uiterlijk 12.30 uur.

FOTO BOVEN: De heide van de Kampina staat uitbundig in bloei. IVN en LNMH houden zondag 30 augustus een excursie naar de mooiste plekjes in het natuurgebied. (Foto: Marc Cleutjens).