Suze Dercksen, vorig seizoen in actie voor MEP. (Foto: Hans Verberk).
Suze Dercksen, vorig seizoen in actie voor MEP. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

push breda trekt mep-speelster aan

Nieuw hockeyavontuur start voor Suze Dercksen

Ze werd in mei opgebeld door Stan Huijsmans, coach van de Bredase hockeyclub Push. Hij merkte op dat ze goede prestaties leverde bij MEP in de eerste klasse en vroeg of ze deel wilde nemen aan de voorbereidingen voor de nieuwe competitie. Dit weekend werd duidelijk dat Suze Dercksen (22) in de vaste selectie van het eerste team is opgenomen en in de hoofdklasse, het hoogste nationale hockeyniveau, uitkomt.

Een uitwedstrijd tegen Kampong op zondag 13 september. Dat is het eerste duel voor Push, de Bredase ploeg die na jaren afwezigheid weer in de hoofdklasse acteert. Wie in de wedstrijdselectie van het team wordt opgenomen, wordt pas later bekend. ,,Duidelijk is dat ik in ieder geval bij de vaste selectie van twintig spelers zit. Ik heb wel een vreugdedansje gedaan", lacht de Boxtelse. ,,Ik ben blij dat ik er bij zit en ga er natuurlijk mijn uiterste best voor doen om er ook bij de wedstrijden bij te zijn. Daarvoor worden zestien spelers geselecteerd", legt Dercksen uit.

Ze hockeyt al sinds haar zevende. ,,Al sinds ik me kan herinneren sta ik in de spits", lacht ze. Pas nadat ze werd benaderd voor Push werd duidelijk dat de club uit Breda hoofdklasse gaat spelen. ,,Het zal wel even onwerkelijk zijn om straks tegenover internationals uit het Nederlands team te staan."

Wekelijks vinden vijf trainingen plaats in Breda, verdeeld over drie momenten. ,,De overgang van MEP naar Push was even wennen. Zo ligt het tempo hoger. Toch is er, net als bij MEP, zeker ruimte voor ontspanning en een grapje af en toe. Hierdoor voelde ik me snel thuis in het team." Als spits hoopt Dercksen een aantal goals mee te pikken. ,,Al ben ik net zo blij met een assist. Bovendien is de overgang van de eerste klasse naar de hoofdklasse al een hele mooie stap."

OP DE FOTO: Suze Dercksen, nog in actie voor MEP. (Foto: Hans Verberk).